FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.53 // 31.12.2018

​Mitä nuorelta vaaditaan HJK:ssa peliajan eteen? "Pitää olla tosi, tosi hyvä"

​Mitä nuorelta vaaditaan HJK:ssa peliajan eteen? "Pitää olla tosi, tosi hyvä"

Lassi Lappalainen pelaa kauden 2019 HJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Erfan Zeneli toivoo Lassi Lappalaisen loistavan myös HJK:ssa.

Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Lassi Lappalainen pelasi vuonna 2018 läpimurtokautensa Rovaniemen Palloseurassa. Lainapesti Napapiirillä sujui sen verran hyvin, että pelaajan emoseura, Suomen mestaruuden ylivoimaisesti voittanut HJK päätti ottaa nuorukaisen takaisin riveihinsä kaudeksi 2019.

Lappalaisen, 20, kanssa RoPS:ssa viime kaudella pelannut kokenut laituri Erfan Zeneli, joka edusti itsekin HJK:ta vuosina 2005-2015, toivoo entisen joukkuetoverinsa saavan peliaikaa Klubin riveissä. 32 vuotta vastikään täyttänyt Zeneli muistuttaa, ettei tehtävä ole helppo.

- Jos pelaat HJK:ssa tuon ikäisenä, sinun pitää olla tosi, tosi hyvä. Mielestäni Lassi näytti viime vuonna pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla. Hän teki maaleja ja oli tehokas. Hänellä on paljon hyviä juttuja, kuten nopeus, Zeneli aloitti.

- Mutta kun pelaa HJK:ssa, niin aika usein joutuu pelaamaan matalaa blokkia vastaan. Silloin tarvitaan mielestäni enemmän juonikkuutta kuin nopeutta. Totta kai, Lassi on niin nopea, että hän menee läpi joka kerta jos on tilaa. Mutta kun itse pelasin HJK:ssa, oli oltava juonikas kun selän takana ei ole niin paljon tilaa.

Zeneli ei ole nähnyt Lappalaisen pelaavan matalaa blokkia vastaan. Hän ei kuitenkaan usko asiasta tulevan ongelma.

- Uskon hänen tulevan pelaamaan siellä. HJK:hon tulee aina muutama pelaaja ja muutama laitalinkki ulkomailta, niin sittenhän he ottavat ne pelaamaan, totta kai. Mutta jos olet itse hyvä etkä anna ollenkaan mahdollisuutta (pelipaikan viemiseen), niin pelaat.

- Minulla se meni aina niin, että tuli aina kilpailija, vaikka tein millaisia tehoja, Zeneli nauroi.

Viime kaudella Lappalainen teki RoPS:ssa kahdeksan maalia Veikkausliigassa ja syötti viisi osumaa. Suomen U21-maajoukkueen pelaaja debytoi pääsarjatasolla HJK:ssa jo kaudella 2016. Silloin tilille kertyi 461 minuuttia 14 ottelussa. Kaudella 2017 Lappalainen pelasi RoPS:ssa 13 liigapeliä ja teki neljä maalia.

Lisää uutisia