FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.52 // 25.12.2018

Patrick Rakovsky Suomessa uuden alun edessä: ”Pidän tyylistä, jolla joukkueemme pelaa”

Patrick Rakovsky Suomessa uuden alun edessä: ”Pidän tyylistä, jolla joukkueemme pelaa”

Kuva: FC Lahti / Taneli Okkonen

Patrick Rakovsky torjui ensimmäistä kertaa FC Lahden maalilla 13. joulukuuta, kun Sami Ristilän joukot kaatoivat FC Hakan puhtaasti 3-0. Saksalaisvahti odottaa mielenkiinnolla Veikkausliigakautta 2019.

Saksalaisen Schalken kasvatti Patrick Rakovsky oli pelannut edellisen ottelunsa huhtikuun lopulla, mutta se ei näkynyt. 25-vuotias onnistui hyvin debyytissään, kun FC Lahti kohtasi Ykkösessä pelaavan FC Hakan harjoitusottelussa.

- Ensimmäinen ottelu on aina erityinen, mutta en ollut niinkään jännittynyt, vain innoissani. Edellisestä pelistäni oli pitkä aika ja mielestäni Haka oli myös hyvä joukkue. Olen iloinen, että voitimme ja pidimme oman maalimme puhtaana. Voitto on aina voitto ja sain hienon alun seurassa, kun en päästänyt maalia, maalivahti iloitsi.

Saksalainen kirjoitti seuran kanssa sopimuksen lokakuun lopulla ja liittyi joukkueen harjoituksiin marraskuun lopulla. Sopeutuminen uuteen kulttuuriin on jo käynnissä - sekä kentällä että sen ulkopuolella.

- Lahdessa oli paljon lunta ja kylmä!

- Ihmiset ovat todella mukavia ja melkein kaikki puhuvat englantia, joka on hienoa. Joukkueessamme on vielä paljon nuoria, mutta meillä oli oikein hyviä harjoituksia ja hyvä ottelut KuPS:ia ja Hakaa vastaan. Nyt odotan innoissani, että saan tavata vuoden alussa muutkin pelaajat.

Saksan Olpessa syntynyt Rakovsky pelasi juniorivuosina saksalaisen suurseuran Schalken lisäksi Prahassa ja FC Schreibershofissa. Debyytti aikuisten peleihin tuli Nürnbergin maalilla Bundesliigassa Borussia Dortmundin vieraana.

Nürnbergissä hän torjui Bundesliigassa ja 2. Bundesliigaassa yhteensä 39 ottelua viiden kauden aikana. Viimeksi saksalainen pelasi Belgiassa Liersessä. Rakovsky on käynyt läpi myös Saksan nuorisomaajoukkueputken.

- En pysty vielä arvioimaan minkä tasoista suomalainen jalkapallo on, en ole nähnyt pelejä livenä. Meillä oli kauden päätyttyä kaksi harjoitusottelua ja niissä pelattiin aika nuorilla joukkueilla. Mutta pidän tyylistä, jolla meidän joukkueemme pelaa. Syöttelemme maata pitkin vauhdikkaasti, aina ei tarvitse pelata pitkiä palloja.

- Kentällä oli paljon yksi vastaan yksi -osaamista ja hyviä laukojia. Odotan innolla, että näen enemmän, Rakovsky totesi.

Saksalainen kertoo pitävänsä nopeasta jalkapallosta ja haluaa aktiivisuuden alkavan jo hänestä, eli maalivahdista.

- Haluan ehtiä pitkiin palloihin ennen hyökkääjiä ja jättää heidät vaille mahdollisuuksia. Haluan auttaa joukkuettani kommunikoimalla ja johtamalla puolustusta. Maalivahdin tärkein tehtävä on torjua palloja, se on tietysti pääasia. Minulle ominaista on ennen kaikkea nopea peli.

Saksalaisen jalkapallon kasvatti pelaisi urallaan mielellään uudestaan Bundesliigassa, mutta se ei ole hänen kirkkain tavoitteensa.

- Bundesliiga on TOP3- tai ainakin TOP5-sarja Euroopassa. Isoin tavoitteeni on pelata USA:ssa MLS-liigassa, sillä vaimoni on yhdysvaltalainen. Mutta toki Bundesliiga ja Englannin Valioliiga ovat myös unelmiani.

vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia