AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 24.12.2018

Huippukauden pelanneelta kapteenilta kolme pointtia uudistuneesta sarjasysteemistä

Huippukauden pelanneelta kapteenilta kolme pointtia uudistuneesta sarjasysteemistä

Sebastian Strandvall toivoo, että otteluita pelattaisiin Veikkausliigassa tasaiseen tahtiin kaudella 2019. (Kuva: Juha Tamminen)

Sebastian Strandvall toivoo Veikkausliigan pelien tempon ja pelaajien esitysten parantuvan uudistuneen sarjajärjestelmän myötä.

VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall pelasi erinomaisen kauden vaasalaisten keskikentällä. Siitä kertovat jo pelkät tehotilastot, 10 maalia ja viisi syöttöä.

Kun hänelle esitetään kysymys siitä, voiko omaan kauteen olla tyytyväinen, vastaus ei tule välittömästi, vaikka mielipiteen luulisi olevan itsestään selvä.

- Toisaalta kyllä, mutta.. olihan se kivaa päästä varsinkin tuohon toimittajien valitsemaan tähdistökentälliseen. Se ehkä tuntui paremmalta kuin itse tehot. Mutta toisaalta olen miettinyt asiaa myös sen kannalta, että totta kai jotkut tehot ja maalit toivat meille joitain pisteitä, mutta ei lopulta parempaa kuin sitä kuudetta sijaa joukkueelle, Strandvall pyöritteli.

Hänet valittiin Jalkapallotoimittajien yhdistyksen Pallo-Koplan tähdistöjoukkueeseen kauden 2018 päätteeksi. Valinta perustui jäsenten äänestykseen.

Vapaapotkuspesialistina tunnettu Strandvall on tyytyväinen siihen, että pystyi auttamaan joukkuettaan omalla panoksellaan. Huipputehot hän vaihtaisi kuitenkin saman tien korkeampaan sarjasijoitukseen.

- Olen sanonut aiemminkin, että mieluummin olisin tekemättä maaliakaan jos voittaisimme mitalin, niin yksinkertaista se on, Strandvall hymähti.

Päättynyttä kautta hän ei suoraan nosta uransa parhaaksi, vaikka vuosi sujuikin vahvasti.

- Näitä kausi on niin vaikea verrata. Silloin, kun saimme 2013 Vepsun kanssa pronssia ja kun 2014 venyttiin neljänneksi ja päästiin Eurooppaan, niin ne olivat myös mielestäni tosi hyviä kausia minulta.

- Kaudella 2009 taisin tehdä Hakassa 24 pelissä seitsemän maalia ja antaa yhdeksän syöttöä, niin sekin oli hyvä vuosi. Silloin olin Werder Bremenin testissä, ja tuollaisia juttuja tapahtui. Muitakin hyviä kausi on siis ollut, mutta tämä oli varmasti yksi niistä hyvistä kausista.

Veikkausliiga pelataan ensi kaudella uudella sarjajärjestelmällä. Strandvall tiivistää ajatuksensa uudesta systeemistä kolmeen pointtiin.

- Ensimmäinen on se, että toivottavasti otteluita pelataan myös järkevään ja tasaiseen tahtiin. Ettei tule tällaisia rykelmiä kun on ollut. Tavoitteenahan on parantaa pelien tempoa. Siinä on meille joukkueille ja pelaajille haastetta. Pitää pystyä parempaan ja parantaa sarjan tasoa, toivottavasti onnistumme siinä.

- Toinen on se, että yleisesti kannustaisin sellaista kaksinkertaista sarjaa, jonka eniten pisteitä kerännyt voittaisi, kuten normaalissa jalkapallosarjassa.

Viimeinen pointti on muistutus siitä, että uudistuksille kannattaa aina antaa mahdollisuus.

- Ajattelen niin, ettei niitä uudistuksia ja eri kokeiluja kannata ikinä murehtia liikaa. Niillä mennään mitä on. Se on kuitenkin lopulta niin, että jos voitat kaikki pelit, niin olet mestari. Se ei muutu. Vaikka systeemi olisi mikä, yritän ajatella myös niin, että tehdään siitä niin hyvä kuin vain voi.

Veikkausliigan sarjajärjestelmän muutoksista voi lukea tarkemmin täältä.

Lisää uutisia