AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 21.12.2018

​RoPS hankki puolustajan Ykkösestä

​RoPS hankki puolustajan Ykkösestä

RoPS hankki toppari Atte Sihvosen EIF:stä.

Vahvan kauden Ykkösen EIF:ssä pelannut Atte Sihvonen, 22, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Sopimus RoPS:n kanssa on 1+1 -vuotinen. Alkujaan Sihvonen on Turun Palloseuran kasvatti.

Tammisaarelainen Ekenäs IF oli viime kaudella erittäin lähellä todellista jättisensaatiota. Yksi Ykkösen pienimmistä seuroista taisteli päätöskierroksille saakka jopa suorasta noususta Veikkausliigaan.

Nyt Rovaniemen Palloseuran kanssa sopimuksen allekirjoittanut Atte Sihvonen oli joukkueensa kantavia hahmoja. Puolustava pelaaja keräsi 22 ottelussa liki täydet minuutit ja viimeisteli niissä neljä osumaa.

Peruskoulutukseltaan Sihvonen on keskuspuolustaja, mutta EIF:n espanjalaisvalmentaja Gabri Xarart näki hänen paikkansa ylempänä.

- Se oli itse asiassa ensimmäinen kausi, jonka pelasin keskikentällä, Sihvonen kertoo.

- Pelit lähtivät rullaamaan sillä paikalla sen verran hyvin, ettei valmennus halunnut laskea minua enää puolustajaksi. He näkivät, että minulla oli enemmän annettavaa keskikentällä.

Raamikas, 190-senttinen Sihvonen kuvailee itseään pallolliseksi sekä taktisiin asioihin paneutuvaksi pelaajaksi. Saman kuvan hän jätti myös RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelalle marraskuun testijaksolla.

- Atte on mielenkiintoinen ja isokokoinen pelaaja, jolle pallon kanssa toimiminen on luontevaa, Koskela kuvailee.

- Hänestä tosiaankin jäi kuva älykkäänä pelaajana. Nyt on tietenkin edessä seuraava steppi Veikkausliigaan, mutta sopeutumista ajatellen EIF:n pelissä oli viime kaudella samoja elementtejä, joita on myös meidän pelitavassa.

RoPS:ssa Sihvosen pelipaikaksi on kaavailtu jälleen keskuspuolustajan tonttia.

- Atte tulee meille kilpailemaan peliajasta. Tämän jälkeen meillä on topparin tontille haussa vielä yksi nuorempi kotimainen pelaaja sekä yksi rutinoituneempi pelaaja joko Veikkausliigasta tai vastaavasta sarjasta, Koskela paljastaa.

Rovaniemen Palloseuran harjoituskausi käynnistyy välittömästi loppiaisen jälkeen. RoPS:n kilpailukausi alkaa Suomen Cupin vierasottelulla 26. tammikuuta. Vastustajana on Ilves.

Lisää uutisia