AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 6.11.2021

"Todella tiukka asetelma" - RoPS:ssa tiedetään pelin henki sunnuntaina

"Todella tiukka asetelma" - RoPS:ssa tiedetään pelin henki sunnuntaina

Mikko Mannila odottaa tiukkaa koitosta Veikkausliigapaiaksta. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS ja AC Oulu tarjosivat keskiviikkona todellisen jännitysnäytelmän, kun Veikkausliigan karsinta sai aiemmista vuosista poiketen tapahtumarikkaan avausottelun.

Rovaniemen Keskuskentällä nähtiin tämän kauden suurin yleisömäärä ja kannattajien riemuksi RoPS otti 2-1-kotivoiton. Nino Roffelsenin lisäajalla iskemä voittomaali hullaannutti kotiyleisön, ja toi sinipaidoille 2-1-etulyöntiaseman toiseen osaan. Aiemmin 1-1-tilanteessa Miikka Mujunen esitti huipputärkeän torjunnan, kun hän esti Dennis Salanovicin maalintekoyrityksen rangaistuspotkusta.

RoPSin päävalmentaja Mikko Mannila oli tyytyväinen avausosan tulokseen, mutta muistutti heti perään, että otteluparin voittoon on vielä paljon tehtävää.

- Lähtötilanne on edelleen hyvin tasainen. Kaikki on auki. Oululla on kotietu, ja meillä on yhden maalin etu. Todella tiukka asetelma, Mannila kommentoi.

Ensimmäisen ja toisen osaottelun välissä joukkueilla on ollut käytössään vain kolme välipäivää. Nämä päivät RoPS on käyttänyt palautumiseen ja avausosan analysointiin.

- Olemme välipäivinä pyrkineet palautumaan mahdollisimman hyvin sekä kehon että pääkopan osalta, Mannila kertoi.

- Totta kai olemme myös analysoineet ensimmäistä ottelua paljon.

Rovaniemen kohtaamisessa molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa ottelun voittamiseen. RoPS onnistui kahden maalin lisäksi luomaan muitakin vaarallisia tilanteita, ja tämä miellytti valmennustiimiä.

- Olimme hyökkäyksissämme tarpeeksi vaarallisia. Onnistuimme luomaan tarpeeksi maalipaikkoja ottelun voittamiseksi.

Parannettavaa jää puolestaan siinä, että AC Oulua ei päästettäisi niin usein maalintekopaikoille.

- Annoimme Oululle useamman hyvän maalipaikan, ja Raatissa tämän suhteen meidän tulee olla parempia. Emme voi antaa noin paljon maalintekopaikkoja, ja tässä avainasemassa on koko joukkueen puolustaminen.

Avausosassa Keskuskentällä riitti tunnelmaa alusta loppuun. Samaa on odotettavissa sunnuntaina, kun Rovaniemeltä matkustaa kannattajien bussi Ouluun, jonka lisäksi useita faneja on saapumassa RoPSin tueksi muilla kulkuvälineillä.

- Tunnelma keskiviikkona oli mahtava. Uskon ja toivon, että RoPSin kannattajat Rovaniemeltä ja muualta Suomesta tulevat paikalle tai tukevat Ruudun välityksellä.

Veikkausliigan karsinnan toinen osaottelu AC Oulu – RoPS Raatin stadionilla sunnuntaina 7.11. kello 16.

Myös Veikkausliigan karsintaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia