AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 20.12.2018

​Kahdessa vuodessa Kakkosesta Huuhkajiin - liigan läpimurtopelaajalle palkinto otteistaan

​Kahdessa vuodessa Kakkosesta Huuhkajiin - liigan läpimurtopelaajalle palkinto otteistaan

Vielä vuonna 2016 Kakkosta Hongassa pelannut Robert Ivanov on noussut nopeassa ajassa Veikkausliigan eliittiin ja nyt myös A-maajoukkueeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Robert Ivanov on ottanut vuosi vuodelta askeleita eteenpäin urallaan. Seuraavaksi edessä on tähänastinen huippuhetki: ulkomaan-leiri Suomen A-maajoukkueen kanssa.

Robert Ivanov, 24, valittiin mukaan Huuhkajien Qatarin-leirille, jonka aikana Suomi kohtaa Ruotsin ja Viron. Joukkue lähtee leirille 4. tammikuuta.

Maajoukkuekomennus on Kontulan Urheilijoiden kasvatille uran ensimmäinen. Nappikausi Veikkausliigassa toi suuren palkinnon, joka tuli Ivanoville pienoisena yllätyksenä.

- Tuntuu käsittämättömältä, uskomattomalta ja vähän oudolta. Mutta ennen kaikkea siistiltä! Ivanov tokaisi.

Ivanovin tapaus on hyvä esimerkki siitä, että A-maajoukkueeseen voi paikan ansaitsessaan nousta vaikka tilillä ei olisi ainuttakaan esiintymistä poika- tai nuorisomaajoukkuepaidassa.

- Ei ole oikein hajua, mitä noilla leireillä tapahtuu. Odotan isolla mielekiinnolla pääseväni kokemaan leirielämää maajoukkueen mukana ja pääseväni viettämään aikaa pelaajien kanssa.

Kentällä muun muassa rauhallisuudestaan ja pallovarmuudestaan tunnettu, lähes kaksimetrinen toppari uskoo tuovansa Huuhkajissa eloa niin kentälle kuin pukukoppiin.

- Tuon ainakin pituutta, ja sellaista rentoutta sekä iloista jalkapalloa. Ja kokemattomuutta, Ivanov nauroi.

Tilastopalvelu InStatin mittaamaan indexin mukaan Ivanov oli Veikkausliigan paras suomalaispelaaja kaudella 2018. Sen perusteella ei ole ihme, että Suomen päävalmentaja Markku Kanerva halusi Itä-Helsingissä varttuneen futaajan ryhmään.

Ivanovin kehitys on jatkunut Hongassa kolmen kauden aikan hyvin nousujohteisesti. Hän saapui seuraan FC Viikingeistä kaudeksi 2016 Kakkoseen ja juhli joukkueen mukana nousua isossa roolissa kahtena vuotena putkeen. Viime kaudella toppari pelasi raitapaidassa 30 Veikkausliigan ottelussa ja teki kolme liigamaalia debyyttikaudellaan.

Nyt hän on ottanut jälleen askeleen eteenpäin A-maajoukkuekutsun myötä. Uusi porras avautunee eteen tammikuussa, jos Kanerva suo inkerinsuomalaiselle Ivanoville debyytin Suomi-paidassa.

- Leirille lähdetään avoimin mielin, valmiina ollaan kaikkiin kokemuksiin. Olisihan se aivan huikeaa debytoida ja pelata Suomen maajoukkuepaita päällä. Olkoonkin, ettei se olisi karsintapeli, mutta peli kuin peli, olen valmis.

Viime kaudella kahdesti Veikkausliigan kuukauden tähdistöjoukkueeseen valitulla Ivanovilla on sopimus FC Hongan kanssa tulevista kausista.

Lisää uutisia