AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 14.12.2018

SJK:n uusi fysiikkaluotsi vakuuttanut lyhyessä ajassa - "Huomaa, että on ammattilainen"

SJK:n uusi fysiikkaluotsi vakuuttanut lyhyessä ajassa - "Huomaa, että on ammattilainen"

Dani Hatakka (vas.) kehuu SJK:n uudistunutta fyysisen valmennuksen tiimiä. (Kuva: Juha Tamminen)

Mikko Kujalan kyvyt on huomattu SJK:ssa jo alkuvaiheessa.

Seinäjoen Jalkapallokerho harjoittelee nyt toista viikkoa joulukuun puolella. Harjoituksissa on nähty useita uusia kasvoja.

- Paljon on ollut testipelaajia tai nuorempia tyyppejä tuossa mukana. Sitäkin kautta on tullut vähän vaihtelua. Varmaan tulee kuitenkin muutoksia vielä, ihan lopullinen ryhmä ei ole kasassa, SJK:n puolustaja Dani Hatakka sanoo.

Viime vuonna tähän aikaan SJK:n joulukuun harjoituksissa nähtiin enemmän sopimuspelaajia. Toistaiseksi harjoitteleva ryhmä on ollut viime vuotta pienempi. Mukana on muutamia pelaajia mm. SJK:n U23-joukkueesta eli seuran akatemiasta, joka pelaa Kakkosessa.

Vaihtuvuus joukkueessa on ollut silmiinpistävä, mutta hyvin odotettu.

- Kauden jälkeen sanottiin, että 40 prosenttia vaihtuu. Uskon, että se pitää aika lailla paikkansa, Hatakka kertoo.

Myös taustatiimiin on liittynyt uusia miehiä. SJK ilmoitti lokakuun lopulla pestanneensa fysiikkavalmentajana mainetta keränneen Mikko Kujalan fyysisen valmennuksen ja suorituskyvyn vastaavaksi johtajaksi. Kujala toimi aina viime kesän Venäjän MM-kisoihin saakka Iranin maajoukkueen fysiikkavalmentajana vuodesta 2013 lähtien ja työskenteli ennen sitä apuvalmentajana Tampere Unitedissa.

Kujala on tehnyt Hatakkaan hyvän vaikutuksen lyhyessä ajassa.

- Hän aloitti hommat heti marraskuussa ja kävi tietääkseni tapaamassa kaikki pelaajat eri puolilta Suomea, jos he olivat Suomessa. Mekin tapasimme ensimmäisen kerran Espoossa.

- Huomaa, että on ammattilainen. Varmaan hänelläkin on vielä vähän totuttelua kuvioihin, mutta on ollut kyllä tosi hyvä ensivaikutelma, Hatakka kehuu.

Omat kehunsa Hatakalta saa myös Joshua Bowen, joka konsultoi Kujalan johtamaa fyysistä osastoa, johon kuuluu mm. Kuortaneen urheiluopiston urheilutieteen tietotaito, yhteistyökumppani Terveystalo sekä ravintopuoli ja seuran oma kokki.

Bowen on toiminut aiemmin mm. Englannin valioliigajoukkue Stoke Cityn urheilutieteen osaston johtajana.

- He ovat ottaneet sen fyysisen puolen haltuun, ja Jere (päävalmentaja Alexei Eremenko) hoitaa futispuolen. Se on ollut tosi hyvä jako heidän kesken.

Lisää uutisia