AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 12.12.2018

​HIFK etsii yhä päävalmentajaa - "Ei voi ottaa perus tötsänkeräilijää"

​HIFK etsii yhä päävalmentajaa - "Ei voi ottaa perus tötsänkeräilijää"

HIFK etsii yhä uutta päävalmentajaa Teemu Kankkusen rinnalle. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n valmennustiimi uusiutuu jonkin verran Veikkausliigan kaudelle 2019.

Ykkösen voittanut ja sen myötä Veikkausliigaan palaava Helsingin IFK etsii yhä päävalmentajaa alkavalle Veikkausliigakaudelle.

Viime vuonna tähtirinnat sarjan voittoon päävalmentajana johdattanut Teemu Kankkunen jatkaa ensi kaudellakin "Rödan" valmennuksessa, mutta ei virallisena päävalmentajana. Kankkunen ei saa toimia pääsarjatason päävalmentajana, koska ei ole vielä suorittanut Uefa Pro -valmentajatutkintoa. Siksi HIFK hakee ryhmäänsä Pro -lisenssin omistavaa luotsia.

- Isossa kuvassa se on käytännössä näin. En saa olla virallisesti siinä (päävalmentajana), Kankkunen myöntää.

Hän kertoo, että päävalmentajakartoituksessa listalla on ollut muutamia nimiä.

Kun virallinen päävalmentaja lopulta löytyy, luotsien roolituksesta käydään syvällisemmät keskustelut.

- Käyn Uefa Pron ensi vuonna, joten olen hyvin paljon poissa. Siinä on kaksi ulkomaanreissua ja paljon pitkiä viikonloppuja Eerikkilässä tai Pajulahdessa. On ymmärrettävää, että siihen (päävalmentajaksi) tarvitaan sellainen kaveri myöskin lisenssin puolesta mutta myös sellainen, joka pystyy touhuamaan siinä silloin kun en ole paikalla, Kankkunen sanoo.

- Koska olen poissa, siihen vaaditaan sellainen tyyppi, joka pystyy pyörittämään sitä myös silloin. Ei voi ihan tuollaista perus tötsänkeräilijää ottaa siihen.

Kankkusta eivät nimikkeet haittaa. Hän aikoo keskittyä HIFK:hon samalla intensiteetillä ja motivaatiolla kuin viimekin kaudella, oli virallinen titteli mikä tahansa.

- Ei se ole minulle mikään arvovaltakysymys. Ei haittaa yhtään, vaikka joku toinen nimetään päävalmentajaksi. Pitää kuitenkin käydä Uefa Pro ensi vuonna ennen kuin voi virallisesti olla päävalmentaja. Ei ole kiirettä tai hätää sen suhteen. Katsotaan sitten se roolitus kun se hiljalleen muotutuu, kuka siihen sitten tuleekaan. Vielä on vähän kuviot auki, hän kertoo.

Kankkunen lupaa olevansa isossa roolissa mahdollisista poissaoloistaan huolimatta. Seuran johtopuolelta on informoitu, että päävalmentajaratkaisun pitäisi selvitä viimeistään tammikuun alkuun mennessä, kun harjoittelu aloitetaan toden teolla. HIFK aloittaa joukkueharjoitukset 7. tammikuuta.

HIFK:n valmennustiimiin tulee ensi kaudeksi muitakin muutoksia. Petri Pyhältö jatkaa maalivahtivalmentajana, mutta fysiikkaluotsi vaihtuu, kun Risto-Matti Toivonen korvaa Masi Salmen.

- Suunnilleen puolet siitä vaihtuu, Kankkunen kertoo.

Lisää uutisia