AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 8.12.2018

​Ykkösen paras vahti aloittaa kolmannen liigakautensa - "Hirveä motivaatio näyttää"

​Ykkösen paras vahti aloittaa kolmannen liigakautensa - "Hirveä motivaatio näyttää"

KPV:n 21-vuotias maalivahti Teppo Marttinen ei malta päästä näyttämään taitojaan jälleen kerran Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV:n SJK:sta hankkima maalivahti Teppo Marttinen valittiin viime kaudella Ykkösen parhaaksi pelipaikallaan. JJK:n kasvatilla on iso ruutu kokkolalaisten tolppien välissä myös Veikkausliigassa 2019.

Teppo Marttinen pelasi jättimäisessä roolissa lainaseurassaan KPV:ssä kaudella 2018. 21-vuotias maalivahti pelasi Ykkösessä kaikki kauden 27 sarjapeliä ja karsintapelit päälle ja juhli kokkolalaisseuran kanssa kauden päätteeksi nousua Veikkausliigaan.

Marttisen otteet vakuuttivat päävalmentaja Jarmo Korhosen ja muut taustat niin hyvin, että KPV hankki nuoren molarin riveihinsä pysyvällä siirrolla SJK:sta. KPV maksoi seinäjokisille siirtosumman.

Loppupeleissä Marttisen siirtoprosessi eteni suhteellisen nopeasti. Hän koki olevansa samoilla linjoilla KPV:n kanssa siitä, että yhteistä taivalta voitaisiin mahdollisesti jatkaa. Nuorukainen otti asian puheeksi SJK:n kanssa ja sen jälkeen seurat aloittivat neuvottelut.

- Näin oman urani kannalta järkevänä jatkaa mahdollisesti KPV:ssä. Ja tietysti myös SJK:n maalivahtitilanteen takia. Kiinnostus oli molemminpuolista, siitä se oikeastaan lähti, Marttinen selittää.

Marttinen siirtyi vuosi sitten SJK:hon 1+1-vuotisella sopimuksella JJK:sta. 188-senttinen koppari lainattiin ennen kauden alkua Kokkolaan, kun peliaika oli tiukassa Mihkel Aksalun ja Jesse Östin takana.

Häntä harmittaa jonkin verran se, ettei saanut pelata ainuttakaan liigakamppailua SJK:ssa.

- Sinne minä menin ja olisin totta kai halunnut pelata siellä. Mutta loppupeleissä pelaaminen on minulle tärkeintä ja sen takia sitä lähti viempään tätä siirtoa eteenpäin.

Liiganousu oli Marttisen uran toinen. Viimeksi hän juhli nousua JJK:n kanssa syksyllä 2016. Silloin rooli ei ollut kuitenkaan lähellekään viime kauden tasoa. 2016 Marttinen torjui kuudessa pelissä JJK:n maalilla.

KPV kamppaili sarjan päätöskierroksille asti suorasta noususta HIFK:n kanssa. Stadilaisseura nousi suoraan, mutta lopulta vihreäpaitojenkin tie aukesi pääsarjatasolle karsintojen kautta TPS:ää vastaan.

- Meillä oli vaikeaa alkukaudesta ja oikeastaan parilla ensimmäisellä kierroksella peli ei oikein lähtenyt rullaamaan, mutta saatiin kuitenkin raavittua hyvin pisteitä jotta pysyime taistelussa mukana.

- Sebastian Mannströmin tulo toi tietysti aika paljon hyökkäyspeliimme. Rupesimme sitten saamaan maaleja tehtyä. Puolustuksemme pelasi koko kauden kohtuuhyvin, ei meille paljon maaleja tehty.

Marttisen nappikaudesta kertoo paljon sekin, että hänet valittiin Ykkösen parhaaksi maalivahdiksi. Hän ottaa tittelin nöyränä vastaan.

- Tietysti siinä oli koko joukkue takana, mutta aika tasainen kausi oli. Sanotaan, että ihan niitä huonoimpia pelejä taisi tulla muutama kauden aikana, mutta ei ihan hirveästi. Tietysti kun on valmennuksen luotto, oppii pikkuhiljaa tuntemaan puolustajia paremmin ja sai aika pitkään loppukaudesta pelata samojen jätkien kanssa, niin peli tietysti kehittyy.

- Ihan tyytyväinen voi olla. Tietysti nousu kruunasi kauden.

Alkava liigakausi on Marttiselle tilastoissa kolmas. Hän pelasi ensimmäiset kaksi liigapeliään vain 16-vuotiaana syksyllä 2013, kun JJK tippui kauden päätteeksi Ykköseen.

Toisella pääsarjavuonnaan vastuu oli suuri kettupaidoissa. 2017 Marttinen torjui 26 ottelussa ja esitti jyväskyläläisten tippumisesta huolimatta hyviä ja ehjiä otteita. Sen huomasi myös SJK, johon Marttinen siirtyi kauden jälkeen.

Hinku osoittaa taidot liigakentillä jälleen kerran on kova.

- Näiden parin viime kauden aikana on päässyt pelaamaan säännöllisesti ja tuntuu, että kehittyy pelistä toiseen ja pelaaminen tulee helpommaksi. Viime vuonna sitä teki Ykkösessä kaiken mitä pystyi ja siellä tuli valinta parhaaksi, niin tämä on ihan looginen jatkumo sille, että lähtee hakemaan liigassa isoa roolia ja hyvää menestystä joukkueelle ja henkilökohtaisesti, Marttinen sanoi ja jatkoi:

- Hirveä motivaatio on tällä hetkellä päästä taas näyttämään liigassa!

Lisää uutisia