AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 26.11.2018

​Sarjanousija kasaa voimakasta ryhmää Veikkausliigaan: "Viimeisen päälle joukkuepelaajia"

​Sarjanousija kasaa voimakasta ryhmää Veikkausliigaan: "Viimeisen päälle joukkuepelaajia"

Kuva: Juha Tamminen

KPV varmisti paikkansa Veikkausliigassa kaudelle 2019 liigakarsintojen kautta.

Kokkolassa kasataan parhaillaan joukkuetta, jolla pärjätään sarjaporrasta ylempänä. Sopimuksia on jo tehty ja lisää rustataan toimistolla. Tietyt avainpelaajat viime kauden ryhmästä haluttiin sitouttaa nopeasti.

- Jos lähdetään liikkeelle viime kauden pelaajista, Josimov on laatupelaaja ja halusi jatkaa Kokkolassa, vaikka kysyntää oli monesta suunnasta. Koskimaa on kova johtaja kapteeninnauha kädessä. Hän on joukkueen johtohahmo treeneissä, peleissä ja kentän ulkopuolella. Pitäähän talossa johtaja olla, KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen naurahtaa.

Lisäksi KPV teki jatkon Timo Rauhalan kanssa ja aktivoi muutaman pelaajan nousuoption.

- Rauhalalle tuli valitettava loukkaantuminen jo alkukaudesta, mutta hän on määrätietoisesti kuntouttanut itseään ja hänelle ehdottomasti piti antaa mahdollisuus Veikkausliigassa. Hän oli nostamassa SJK:ta liigaan, mutta ei saanut siellä mahdollisuutta. Olisi ollut liian rajua leikkiä kokea sama kohtalo kahdesti. Hänellä on potentiaalia pelata liigassa. Hän on meille käytännössä uusi pelaaja, kun viime kausi jäi pelaamatta. Rauhala on varmasti nälkäinen, kun viime kausi jäi pelaamatta.

- Mannströmin tietävät kaikki. Hänelläkin oli ikävä loukkaantuminen. Sebulla oli sopimuksessa liiganousuoptio. Hän on tärkeä palanen joukkueessamme, Korhonen toteaa.

Uusia pelaajia on kartoitettu, sopimuksia tehty ja neuvotteluja käydään. Toistaiseksi KPV on julkistanut sopimukset Isaac Shazen sekä Simo Roihan kanssa.

- Telly (Isaac "Telly" Shaze) tulee meille Ruotsista. Häntä tarkasteltiin jo viime kauden aikana, mutta ei saatu häntä Kokkolaan vielä silloin. Selkeä puute meillä viime kaudella oli kamppailuvoimassa ja fyysisyydessä. Telly tuo sitä, pallorosvoutta ja myös avaa peliä hemmetin hyvin.

- Roihan kanssa sama juttu. Roiha tuo joukkueeseen jätkämäisyyttä ja fyysisyyttä. Hän kääntää varmasti kaikki kivet tilanteessa kuin tilanteessa. Hän pärjää Veikkausliigassa, sen hän on jo todistanut. Roiha on viimeisen päälle joukkuepelaaja, samoin kuten Tellykin. Oikeastaan se pätee kaikkiin sopimuksiin mitä olemme nyt tehneet. Kaikki viimeisen päälle joukkuepelaajia, Korhonen toteaa.

Sopimusneuvottelut KPV:n toimistolla jatkuvat ja taustat tekevät töitä löytääkseen vielä muutaman täsmähankinnan joukkueeseen.

- Laitapelaajista oli pulaa jo viime kaudella. Eritoten sille osastolle pyritään löytämään riittävän tasokkaita pelaajia. Katsotaan myös alakerran keskustan tilanne. Sinne tarvitaan pikkaisen lisää fyysistä kamppailuvoimaa, Korhonen linjaa.

Lisää uutisia