AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 28.11.2018

​Kokkolassa rakennetaan pysyvää menestystä: "Mikään ei tapahdu yhdessä yössä"

​Kokkolassa rakennetaan pysyvää menestystä: "Mikään ei tapahdu yhdessä yössä"

Kuva: Juha Tamminen

KPV hankki Veikkausliigapaikan kaudelle 2019 liigakarsintojen kautta.

Jarmo Korhonen keitteli sopat, joilla KPV paikan Veikkausliigassa hankki. Päävalmentaja sai kauden päätteeksi jatkosopimuksen ja rakentaa nyt yhdessä taustatiimin kanssa joukkuetta, jolla lähdetään uusimaan sarjapaikkaa kaudella 2019. Kokkolassa ei kuitenkaan tavoitella pikavoittoja, vaan pysyvää menestystä rakentamalla toimintaa maltillisesti ja pitkäjänteisesti.

- Pikkuhiljaa organisaatio kehittyy ja tulee tekemiseen tehoa. Näin sen kuuluu mennäkin, ei kaikkea voi kerralla panna kuntoon. Olen pari vuotta tässä ollut ja paljon on saatu aikaan. Olosuhteet ovat parantuneet, taustat ja joukkue vahvistuneet. Mikään ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä, vaan rauhallisesti hyvä tulee, Korhonen toteaa.

KPV on tavoitellut liigapaikkaa tosissaan jo muutaman kauden ajan ja muuttanut toimintaa siihen suuntaan, että paikka liigassa irtoaa ja sen jälkeen KPV siellä pysyvästi myös jatkaa.

- Viime kaudella saatiin jo treeniaikoja iltapäivään ja harjoittelemisessa ollaan päästy liigarytmiin. Valmennustiimi on nyt päätoimista ja pystytään treenaamaan niin kuin muutkin liigajoukkueet, Korhonen iloitsee.

KPV:n valmistuessa Veikkausliigatasolle, myös Kokkolan kaupunki tukee poikiaan ja KPV:n kotipesän olosuhteet nostetaan Veikkausliigan vaatimille tasoille.

- Päätökset olosuhteiden kehittämiselle on tehty. Miljoona euroa siihen on varattu. Toiselle puolelle pitäisi rakentua katettu katsomo ja valot tulevat myös. Ne (valot) ei ehdi vielä ensi kaudelle, mutta 2020 pitäisi olla valoasiakin kunnossa.

Kokkolan Keskuskenttä sai negatiivista huomiota liigakarsinnoissa, jolloin kenttä oli äkillisesti muuttuneiden sääolosuhteiden takia jäätynyt.

- Siitä tehtiin liian iso numero. Marraskuu, pakkasta ja sattui vettä satamaan. Huonot kelit iski juuri isoon peliin ja sitten kaikki olikin yhtä äkkiä persiistä. Pitää painottaa, että me pelattiin kuitenkin koko kesä huippukuntoisella nurmella. Yhden pelin takia tuli kohtuutonta huomiota ja me ei ainakaan hyödytty niistä olosuhteista, Korhonen toteaa.

Lisää uutisia