AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 21.11.2018

​"Vain kivenheiton päähän sieltä missä unelma kerran alkoi" – Petrovic palaa kotiin

​"Vain kivenheiton päähän sieltä missä unelma kerran alkoi" – Petrovic palaa kotiin

Gabbelle jää hienot muistot etenkin mestaruuvuodesta. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin kokenut keskikenttämies Gabriel Petrovic ilmoitti uransa päättämisestä ja paluusta kotimaahansa Ruotsiin.

Petrovic edusti Grönvittiä kolme edellistä kautta pelattuaan joukkueen väreissä yhden kauden jo vuonna 2006. Mestaruuskausi 2016 jää hänelle mieleen ehdottomana huippuna.

- Takana on kolme kautta ylä- ja alamäkineen. Liigan kultamitali suodaan harvoille ja koko kausi 2016 oli ilman muuta huippuhetki jalkapalloilijana. Tänä vuonna tilanne on ollut toinen, mutta kiitos lopun ryhdistäytymisemme selvitimme tämänkin, Petrovic miettii.

Lopettamispäätös ei johdu millään lailla joukkueen esityksistä.

- Samalla kun tuntuu hienolta, että seura säilyi liigassa, tuntuu myös sopivalta tilaisuudelta minun vetäytyä sivuun ja siirtyä uudelle uralle elämässä.

- Valinta jatkamisen tai lopettamisen välillä ei oikeastaan enää ollut kovin vaikea. Kroppa on yksinkertaisesti alkanut antaa merkkejä, jotka tekevät vaikeaksi motivoida itseään jatkamaan huipputasolla, "Gabbe" toteaa.

Petrovic sanoo vievänsä mukanaan tukun hienoja muistoja, mutta toteaa samalla hankkineensa jo vuosilipun autolauttaan Tukholman ja Maarianhaminan välillä luvaten olla tuttu näky Wiklöf Holding Arenan lehtereillä.

- Aloitan ensi vuonna opiskelut lääkäriksi Karolinskassa. Se on vain kivenheiton päässä siitä nurmikentästä, jossa lapsuusajan unelma elämisestä jalkapalloilijana kerran alkoi.

Lisää uutisia