AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 21.11.2018

KuPS-tykillä ikimuistoinen kausi: "Kiva että tulette juttelemaan meikäläiselle kadulla"

KuPS-tykillä ikimuistoinen kausi: "Kiva että tulette juttelemaan meikäläiselle kadulla"

Rasmus Karjalainen pelasi hienon kauden. (Kuva: Juha Tamminen)

Hyökkääjä Rasmus Karjalainen pelasi hienon sarjakauden 2018 Kuopion Palloseuran riveissä. Maalitykki voitti KuPS:n tämän kauden maalintekijäkuninkuuden 16 liigaosumallaan ja sivusi kuopiolaisseuran kaikkien aikojen maaliennätystä.

Markku Hyvärinen viimeisteli 16 SM-sarjamaalia mestaruuskaudella 1966 ja Olavi Rissanen viimeisteli samoin 16 maalia SM-sarjakaudella 1971. Karjalainen nousi tässä asiassa erittäin arvovaltaiseen seuraan legendaaristen KuPS-nimien rinnalle.

- Oli hieno asia minulle päästä tasoihin heidän kanssaan. He ovat isoja seuralegendoja joita pidetään todella isossa arvossa. Tasoihin pääseminen oli minulle tosi iso ja hieno asia, Karjalainen iloitsee KuPS:n verkkosivuilla.

Karjalainen valittiin toukokuussa Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi ja loisto-otteet toivat ensikutsun A-maajoukkueeseen. Hyökkääjä viimeisteli heinäkuussa riemukkaan vierasmaalin Kööpenhaminassa ja kamppaili loppuun saakka Veikkausliigan tämän kauden maalikuninkuudesta jääden lopulta kolmanneksi. Hyökkääjä antaa itselleen omasta sarjakaudestaan arvosanaksi kahdeksikon.

- Oma kauteni oli aika hyvä. Loppukaudesta tein vähemmän maaleja ja se jäi harmittamaan. Olisin halunnut voittaa myös liigan maalintekijäkuninkuuden. Nälkää selvästi jäi, täysin tyytyväinen ei voi olla vaikka oma kausi hyvä olikin, Karjalainen muistuttaa.

Kunnianhimoinen pelaaja suuntaa kohti uutta sarjakautta entistäkin nälkäisempänä.

- Tästä kaudesta jäi hyvä fiilis. Mitalia me haettiin, hyvä kausi tämä oli. Kunhan pelilliset alamäet saadaan oikaistua, niin uskon että me pystytään saletisti kamppailemaan HJK:n kanssa mestaruudesta. Paluumatkalla Maarianhaminasta meillä oli laivalla loistobileet fanien kanssa ja koko reissu oli ikimuistoinen. Oli melkoinen peli, kyllä siinä nitroja tarvittiin lopussa, Karjalainen toteaa.

- Otin tällä kaudella tosi ison stepin eteenpäin. Selvä parannus tuli edelliseen sarjakauteen verrattuna myös kokonaisvaltaisesti. Iso kiitos joka ikiselle kannattajalle ja katsojalle, joka oli mukana tällä kaudella ja katsoi pelejä myös vieraissa. Se oli iso tuki meille. Iso kiitos teille jokaiselle ja on kiva että tulette juttelemaan meikäläiselle kadulla, Karjalainen iloitsee.

Lisää uutisia