AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2018

​Uran ensimmäinen liigakausi tyydyttää - nuoren puolustajan jatkokuviot yhä auki

​Uran ensimmäinen liigakausi tyydyttää - nuoren puolustajan jatkokuviot yhä auki

Kristian Heinolainen on pelannut isossa roolissa PS Kemissä ensimmäisenä Veikkausliigakautenaan. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemissä uransa ensimmäistä Veikkausliigakautta pelaava Kristian Heinolainen ei vielä tiedä, missä pelaa kaudella 2019.

PS Kemi on pelannut kolme viime otteluaan tekemättä maaliakaan. Punapaitojen laitapakki Kristian Heinolainen yritti arvuutella syitä tehottomuuteen, joka on vaivannut sarjajumboa läpi kauden.

- Se on varmaan se, ettei saada riistoja ylhäältä ja jotenkin meiltä puuttuu se viimeinen kymmenen prosenttia pelistä. Pelaamme ihan hyvin, mutta kun pääsemme boksiin, ei jotenkin onnistu. Enkä tarkoita pelkkiä hyökkääjiä vaan myös puolustavia pelaajia, Heinolainen sanoi.

- En tiedä mikä mättää, mutta semmoinen on vähän ollut koko kausi. Ongelma on ollut, ettemme ole tehneet paljoa maaleja ja olemme päästäneet paljon.

Ykköseen kauden päätteeksi tippuva PS Kemi on joutunut kauden aikana muutosten kouriin. Päävalmentaja on vaihtunut kahdesti. Heinolainen on pelillisistä haasteista huolimatta suhteellisen tyytyväinen debyyttikauteensa pääsarjatasolla.

- Olen tyytyväinen omaan kauteeni. Viime kaudella olin loukkaantunut koko kauden HIFK:ssa. Yhdessä Suomen Cupin pelissä pelasin 20 minuuttia debyytissä ja sitten solisluu meni poikki. Kuukauden olin kunnossa, sitten maajoukkueleirillä meni olkapää sijoiltaan. Se leikattiin ja olin poissa 3,5 kuukautta. Kun HIFK:ssa oli tiukat paikat enkä päässyt pelaamaan, Kemi tarjosi sopimusta, hän selitti.

19-vuotias nuorten maajoukkuepelaaja on pelannut kuluvalla kaudella 22 peliä, joista 18 avauksessa.

- Tämä on ensimmäinen kunnon liigakausi. Olen ollut todella tyytyväinen siitä, että olen saanut paljon vastuuta. Sain pelata kapteeninakin yhden pelin Honkaa vastaan.

Jatkuuko Heinolaisen ura Kemissä vai liigatasolla? Se on vielä kysymysmerkki. Pelaajan mukaan jatkosuunnitelmat ovat vielä auki.


PS Kemi - IFK Mariehamn Sauvosaaressa sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia