FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 20.10.2018

Pitääkö Yateke TPS:n Veikkausliigassa? - ”Hän antaa koko joukkueelle buustia”

Pitääkö Yateke TPS:n Veikkausliigassa? - ”Hän antaa koko joukkueelle buustia”

Sterling Yateke oli TPS:lle arvokas hankinta. (Kuva: Tiina Pirilä)

Sterling Yateke liittyi TPS:n vahvuuteen elokuun puolessa välissä ja on ollut hyökkääjä paikallaan.

19-vuotias Sterling Yateke on pelannut TPS:n paidassa kahdeksan ottelua ja tehnyt seitsemän maalia. TPS oli viiden ottelun tappioputkessa, mutta katkaisi sen Keski-Afrikan Tasavallasta kotoisen olevan hyökkääjän ensimmäisessä ottelussa joka päättyi VPS:aa vastaan 4-1-voittoon.

Hyökkääjä ei vielä tuolloin osunut itse, mutta elokuun lopulla Veritas Stadionilla nähtiin todellinen Yateke-show. Hän nimittäin iski neljä maalia, kun TPS voitti PS Kemin 4-1.

- Yatekella on ollut iso merkitys pelaamiseemme. Hyökkäyspelaamisemme on monipuolistunut paljon ja olemme hänen tulonsa myötä olleet paljon vaarallisempia. Hän antaa koko joukkueelle buustia. Hän antaa ihan erilaisen vaihtoehdon kärkeen ja pelimme selkiytyi sen myötä paljon, kokenut Mika Ääritalo kehuu.

"Ärtsi" itse on tehnyt tällä kaudella kahdeksan osumaa. Lukema on toiseksi paras hänen liigauransa aikana.

- Tehojen puolesta tämä on yksi parhaista kausistani, siihen en voi olla pettynyt. Minulla oli kuitenkin samat ongelmat kuin koko joukkueella alkukaudesta. Paikkoja oli, mutta maaleja ei tullut, joten tehoja voisi olla enemmänkin. Sitä myöten sarjataulukko voisi näyttää erilaiselta. Muutama peli on vielä aikaa kääntää kausi positiivisemmaksi.


KuPS-TPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 21.10. klo 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia