AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 20.10.2018

​Kemissä halutaan hyvästellä kotiyleisö voitolla

​Kemissä halutaan hyvästellä kotiyleisö voitolla

Kristian Heinolainen pelaa ensimmäistä Veikkausliigakauttaan PS Kemissä. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemin laitapuolustaja Kristian Heinolainen haluaa päättää viimeisen kotipelin voittoon sunnuntaina Sauvosaaressa.

Ykköseen kauden päätteeksi tippuva PS Kemi pelaa sunnuntaina toistaiseksi viimeistä kertaa kotipelin Veikkausliigassa, kun IFK Mariehamn vierailee Sauvosaaressa.

Kemiläisten laitapuolustaja Kristian Heinolainen tietää tasantarkkaan, mikä joukkueen tavoitteena on. Liigataipaleen viimeisessä kotipelissä halutaan jättää kannattajille palkinto.

- Voittohan me halutaan tietenkin ottaa. Ja pelata hyvin, kun hetkeen ei ole tullut voittoa, Heinolainen sanoo.

PS Kemi on hävinnyt jo kuusi peliä putkeen. Edellinen voitto tuli lähes kolme kuukautta sitten kotikentällä KuPS:n kustannuksella.

Kemin tippuminen ratkesi jo hyvä tovi sitten. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö punapaidat haluaisi saavuttaa hyvää tulosta viimeisissä peleissään.

- Totta kai on haikeat fiilikset siitä että tipuimme, mutta välillä joutuu kestämään tämmöistä. Uskon, että Kemi nousee takaisin jossain vaiheessa, mutta minusta tuntuu, että siihen tarvitsee hetken aikaa, Heinolainen pohtii.

Sunnuntaina Kemiin saapuva IFK Mariehamn on kukistanut "Kunkut" kauden molemmissa otteluissa, ensin vieraissa 3-2 ja viimeksi kesäkuussa Ahvenanmaalla 2-1.

- He ovat hyvä, yhtenäinen joukkue, joka tietää mitä tekee ja tekevät sen yhdessä. Heillä on hyvä kemia, mutta en näe mahdottomaksi voittaa heitä. Olemme vaan viime peleissä heitä vastaan sössineet lopussa. Olemme johtaneet kahdesti ja lopulta hävinneet, Heinolainen harmittelee.

Hän kertoo olevansa yllättynyt IFK:n alhaisesta sarjasijoituksesta. Saarelaiset eivät ole vielä varmistaneet ensi kauden sarjapaikkaansa.

- Aika outo tilanne. Miettii, miten on mahdollista, että pari vuotta sitten he olivat Suomen mestareita ja nyt he ovat myös lähellä tippua.


PS Kemi - IFK Mariehamn Sauvosaaressa sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia