vko.41 // 12.10.2018

Huuhkajat taisteli voiton viime hetkillä - Teemu Pukki maalasi jälleen

Teemu Pukki maalasi jälleen. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat kiri 1-0-voittoon Virosta Nations Leaguen ottelussa Tallinnassa. Teemu Pukki viimeisteli maalin 91. minuutilla.

Suomi sai otteluun hyvän alun, mutta pelin edetessä myös Viro sai luotua hyökkäyksiä vieraiden maalille. Joona Toivio asteli antamaan vapaapotkua puolen tunnin kohdalla. Toivio oli laukonut pallon ylärimaan Nations Leaguen ottelussa Unkaria vastaan. Laukaus oli tälläkin kertaa upea, mutta kilahti vasempaan tolppaan. Vapaapotku saatiin Jere Urosen hyvän pelaamisen ansiosta.

Viro loi upean paikan 42. minuutilla. Lukas Hradecky nousi maaliltaan katkomaan keskitystä. Pallo ajautui Konstantin Vassiljeville, joka tulitti kohti avointa maali. Pelivälineen tielle ehti kuitenkin Jukka Raitala. Pukki taiteli itsensä vielä maalipaikkaan päätyviivalta, mutta kuti jäi vaisuksi.

Robin Lod lähti terävään vastahyökkäykseen lähes omalta 16-metrin viivalta heti toisen puoliajan alussa. Syöttö tavoitti pitkän kuljetuksen jälkeen Jasse Tuomisen, mutta virolaiset onnistuivat peittämään hänen maalintekoyrityksensä.

Tuominen päätti myös seuraavan hyökkäyksen, mutta kuti meni ohi maalin. Petteri Forsellin laukaus muutti vastustajasta suuntaa ja pallo vietiin kulmalipulle. Glen Kamara haki seuraavaksii ovelasti yläkulmaa, mutta SJK:n Mihkel Aksalu torjui jälleen. Toivio puski kulmasta 88. minuutilla vain hieman ohi maalin. Myös Tim Sparv ehti vielä laukoa, ennen kuin vieraskannattajapääty räjähti.

Pukki nousi vasemmalta ja laukoi pallon maaliin etukulmasta 91. minuutilla. Viro sai vielä loistopaikan, mutta Hradecky torjui Ats Purjeen yrityksen.

Suomi on voittanut kolme pelaamaansa Nations Leaguen ottelua ja kaikki lukemin 1-0. Kaikki kolme Suomen maalia on tehnyt Teemu Pukki.

Suomi jatkaa Nations Leagueta maanantaina Kreikkaa vastaan. Ratinassa Tampereella pelattava ottelu alkaa klo 21.45. Ottelun lipunmyyntiin pääset tästä linkistä.