FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.41 // 8.10.2018

Vuorinen kiitteli puolustuspelaamista tappion jälkeenkin - jakoi tunnustusta HJK:lle

Vuorinen kiitteli puolustuspelaamista tappion jälkeenkin - jakoi tunnustusta HJK:lle

Petri Vuorisen valmentama VPS hävisi sunnuntaina HJK:lle Helsingissä. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS koki sunnuntaina niukan 0-1-tappion Suomen mestaruuden voittavalle HJK:lle Helsingissä.

Vaasalaisjoukkueen riveissä ei painettu päätä pensaaseen tappion jälkeen.

- HJK oli tuon verran parempi tänään. Meillä oli vähän erilainen ottelusuunnitelma ja olimme päässeet harjoittelemaan sitä kokonaisen viikon alle. Pelaajat tekivät hyvin duunia ja tulimme tähän peliin paljon paremmin valmistautuneina kuin viimeksi HJK:ta vastaan, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

- Se mihin voi olla tyytyväinen on puolustuspelaaminen ja sen kurinalaisuus ihan loppua lukuun ottamatta. Siinä piti ottaa myös enemmän riskejä, koska haimme kovasti tasoitusmaalia, mutta isossa kuvassa puolustuspeli oli eri näköistä kuin aiemmin, Vuorinen jatkoi.

Matalan blokin puolustamisen lisäksi Vuorinen oli tyytyväinen pallottomassa pelaamisessa myös tilanneprässeihin.

- Ensimmäisellä puoliajalla näkyi muutaman kerran kun annoimme tietyissä tilanteissa prässin korkealta. Mielestäni hoidimme sen aika hyvin, eikä HJK pystynyt avaamaan peliä helposti. Lisäksi hoidimme HJK:n pystyjuoksut hyvin.

Hyökkäyspelaamisessa Vuorinen jäi kaipaamaan aavistuksen laadukkaampia valintoja niissä tilanteissa avausjaksolla, kun VPS pääsi nopeisiin hyökkäyksiin.

- Jalkapallossa tasavoimainen ja joissain tilanteissa jopa alivoimainen hyökkäys voi olla ihan OK tilanne. Meillä oli muutama siinä ekalla jaksolla, joissa pikkuisen laadukkaampi tekeminen tai valinta syötössä tai laukauksessa olisi tehnyt hyökkäyksistämme vähän vaarallisempia. Nämä ovat tärkeitä asioita HJK:ta vastaan. Heitä vastaan pelatessa tulisi olla tosi tehokas.

Vuorinen näki muutakin kehitettävää pelissä.

- Pelin avaaminen alhaalta oli vähän heikkoa. Vieläkin välillä valitaan pidempi syöttö ylhäälle alivoimatilanteeseen kuin huomioidaan ylivoimatilanne alhaalla. Pitkä syöttö ei ole siinä se ongelma, vaan valinta milloin ja nimenomaan missä tilanteessa sen antaa. Muutaman kerran myös avausjaksolla menetimme paineettomissa tilanteissa palloja ja jouduimme ehkä puolustamaan matalassa blokissa vielä vähän enemmän mitä olimme suunnitelleet, Vuorinen kommentoi.

Myös HJK:lle pääluotsi antoi tunnustusta.

- He olisivat voineet tehdä maalin joistain toisen jakson paikoistaan etenkin, kun otimme lopussa enemmän riskejä ja avautui enemmän tiloja.

Jerry Voutilainen vaihdettiin puoliajalla ulos kentältä, mutta kyse ei ole suuremmasta vammasta.

- Jerryllä oli tuntemuksia viime aikojen kovan rasituksen vuoksi. Siksi hän tuli puoliajalla vaihtoon.


VPS-RoPS Elisa Stadionilla sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia