AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 24.9.2018

RoPS:n Respect-palkinto Olavi Tammimiehelle

RoPS:n Respect-palkinto Olavi Tammimiehelle

Olavi Tammimies RoPS-luotsina vuosituhannen alussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Olavi Tammimies on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran rovaniemeläisen ja lappilaisen jalkapallon eteen. Tänä syksynä Tammimiehellä tuli täyteen 40 vuotta jalkapallovalmentajana. Tammimies oli näin itseoikeutetusti RoPS:n Respect-palkinnon saaja.

Tammimies on seurannut aitiopaikalta RoPS:n taivalta Suomi-sarjan ajoilta aina Mestaruussarjaan sekä myöhemmin Veikkausliigaan saakka.

Tammimiehen oma ura jalkapalloilijana päättyi loukkaantumiseen, mutta hyvin pian hän siirtyi rakkaassa lajissaan valmennuspuolelle. Ensimmäisen kerran RoPS:n edustusjoukkuetta Tammimies valmensi Veikkausliigan kaudella 1992.

Tammimiehen oma ura jalkapalloilijana päättyi loukkaantumiseen, mutta hyvin pian hän siirtyi rakkaassa lajissaan valmennuspuolelle. Ensimmäisen kerran RoPS:n edustusjoukkuetta Tammimies valmensi Veikkausliigan kaudella 1992.

- Alunperin minun piti olla Grahan Williamsin kakkosvalmentana, mutta jostain syystä Graham ei kuitenkaan saapunut Rovaniemelle, Tammimies kertoo RoPS:n verkkosivuilla.

- Jouduin tai sain ottaa nuorena valmentajana edustusjoukkueen hyppysiini. Meillä oli silloin melkoinen joukkue. Siinä oli muiden muassa Steven Polackia sekä maajoukkuemies Anders Erikssonia.

Päävalmentajapestin jälkeen Tammimies siirtyi RoPS:n junioripäälliköksi vastaten seuran tehoryhmien valmennuksesta sekä valmentajarekrytoinneista.

Varsinaiset miesten valmennustyöt jatkuivat myöhemmin Kemissä. Tammimies valmensi vuosituhannen vaihteen tienoilla KPT-85:ttä ja Kemin Palloseuraa. Elettiin aikoja, jolloin PS Kemi Kingsiä oltiin perustamassa.

Tammimiehellä olisi ollut suusanallinen sopimus PS Kemi Kingsin valmentamisesta, mutta RoPS:n silloinen toimitusjohtaja Jouko Kiistala halusi hänet Napapiirille.

RoPS sijoittui sarjassa yhdeksänneksi, ja Tammimiehen sopimus olisi jatkunut seuraavalle kaudelle. Hän oli kuitenkin virkavapaalla rehtorin toimesta, eikä saanut jatkettua vapaata enää seuraavalle vuodelle. Otona päävalmentajan tointa taas olisi ollut mahdoton hoitaa.

Valmennustyöt eivät kuitenkaan jääneet täysin. Tammimies toimi useampaan otteeseen edustuksen apuvalmentajana.

- Silloin RoPS:ssa oli käynnissä valmentajaruletti. Tutoroin mm. Mika Lumijärveä sekä Matti Vikmania ja olin Jukka Ikäläisenkin kakkosena, Tammimies kertailee vaiheitaan.

Tällä hetkellä Tammimies valmentaa Rovaniemen Palloseuran naisten edustusjoukkuetta.

Veikkauksen lahjoittaman Respect-palkinnon ja 500 euron stipendin Tammimies luovuttaa RoPS:n Respect-rahastolle. Respect-rahastosta tuetaan vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastusta.


RoPS-SJK Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 30.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia