AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 18.9.2018

​Derbyherruus teki TPS:lle hyvää - "Tänä vuonna joukkue on kasvanut"

​Derbyherruus teki TPS:lle hyvää - "Tänä vuonna joukkue on kasvanut"

Juri Kinnunen lukeutuu TPS:n luottopelaajiin. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS vei Turun herruuden nimiinsä pistein 7-1. Viimeisin voitto FC Interistä irtosi maanantaina.

Kauden kolmesta kohtaamisesta TPS voitti kaksi ja kerran pelattiin tasan. Maanantaina TPS otti Interistä 1-0-voiton Mika Ääritalon osumalla.

Viidettä kauttaan TPS:ssä viettävä laitapuolustaja Juri Kinnunen on oppinut, mistä derbyissä on oikein kysymys. Hänestä vastaavaa asetelmaa joukkueiden välillä ei Veikkausliigasta tällä hetkellä löydy.

- Täällä se on oikeasti viha ja rakkaus. Se tekee meille joka kerta hyvää, kun voitamme Interin, muutaman viikon tauon jälkeen pelikuntoon palannut Kinnunen sanoi.

Päävalmentaja Mika Laurikaisen ei tarvinnut pitää palopuheita päätösderbyn alla. Harjoituksissa kokenut luotsi sanoi TPS:n pelaajille heidän kyllä tietävän, mitä derbyssä on odotettavissa.

Derbyt Turussa ovat iso asia molemmille joukkueille ja seurojen kannattajille.

- Se on niin tunnepeli. Vaikka se on yksi peli, en osaa oikeasti puhua siitä sen enempää, se on tosi vaikeaa, Kinnunen pyöritteli.

- Jo silloin talvella tiesimme, että olemme parempi joukkue kuin Inter. Siksi onkin hassua, että olemme polkeneet sarjan häntäpäässä ja he ovat yläpuolellamme. Kun olemme pelanneet heitä vastaan, olemme mielestäni olleet paljon parempia. En tiedä olemmeko olleet henkisesti parempia vai millä tapaa, mutta siitä on tullut vain sellainen juttu.

- Esimerkiksi vuonna 2014 otimme Interiltä pahasti kuokkaan, ja kaikki välivuodet, Kinnunen muistutti tarkoittaen vuosia 2015-2017, kun TPS pelasi Ykkösessä.

- Kun pelattiin Suomen cupissa tai treenipelejä, otimme niissä aina turpaan. Tänä vuonna joukkue on kasvanut samalla lailla kuin koko neljän vuoden aikana kun olen ollut täällä. Jotenkin osaamme pelata Interiä vastaan.

28-vuotias Kinnunen saapui TPS:ään kesken kauden 2014 ja on edustanut joukkuetta siitä lähtien.


IFK Mariehamn-TPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 23.9. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia