FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.36 // 7.9.2018

U19-maajoukkueen päävalmentaja kehui: ”Niklas Jokelainen oli koko ajan vaarallinen”

U19-maajoukkueen päävalmentaja kehui: ”Niklas Jokelainen oli koko ajan vaarallinen”

Ilveksen Niklas Jokelainen sai maajoukkuevalmentajalta kehut. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U19-maajoukkue voitti torstai-iltana Hämeenlinnassa Kreikan 1-0-lukemin. Maalin viimeisteli SJK:n Maximo Tolonen ja mainion syötön antoi Ilveksen Niklas Jokelainen.

Kreikka tuli otteluun vahvasti, mutta Suomi pääsi iskemään ensimmäisen ja lopulta myös ainokaiseksi jääneen maalin vajaan puolen tunnin kohdalla. Hieno hyökkäys eteni Niklas Jokelaiselle, joka jatkoi sen taitavasti taaksepäin Maximo Toloselle. SJK-peluri laukoi sen voimalla etukulmaan.

Ottelussa nähtiin lopulta vain yksi maali, mutta lisäksi paljon iloista hyökkäyspelaamista.

- Parannettavaa jää tietenkin siinä, että loimme hyviä hyökkäyksiä, joista pitäisi rangaista paremmin. Pelaajamme varmasti tietävätkin tämän. Niklas oli koko ajan vaarallinen ja Maximo hänen alapuolellaan. Enochille (Banza) tämä oli ensimmäinen maaottelu ja hän oli erittäin vahvasti ensimmäisessä maalissa mukana. Täytyy myös kehua keskikentän keskustaamme (Jaakko Oksanen ja Teemu Jäntti), he olivat täysin "solid". Kaikki heittäytyivät mukaan peliin tänään, päävalmentaja Kai Nyyssönen kertasi.

- Olimme ottelun alun ensimmäiset 15-minuuttia aika paineessa, mutta teimme upean maalin käytännössä ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestämme. Se oli upeaa yhteistyötä hyökkääjien ja laitureiden kanssa. Kokonaisuutena olen tyytyväinen peliin ja tulokseen, luotsi lisäsi.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina. Eerikkilässä pelattava ottelu alkaa klo 11 ja nökyy suorana myös Palloliiton Huu-tv:ssä.

Lisää uutisia