FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.34 // 25.8.2018

SJK:n Sundman myöntää: "Sarjatilanne kolkuttaa takaraivossa"

SJK:n Sundman myöntää: "Sarjatilanne kolkuttaa takaraivossa"

Joonas Sundman tietää PS Kemin vahvuudet. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kohtaa lauantaina erittäin tärkeässä ottelussa vieraskentällä PS Kemin.

SJK:n pelaajista monella on kokemusta Kemistä aiemmin ja osalle on muutenkin tuttu se tyyli millä vastustaja todennäköisesti otteluun lähtee. Yksi tällainen on viime ottelussa kentälle puoliajalla tullut Joonas Sundman.

SJK:n oma kasvatti kävi muutaman vuoden pelaamassa Englannin Aston Villan akatemiassa ja perusbrittiläinen pelityyli on tullut tutuksi. Sundmanin esitys Ilvestä vastaan oli hyvä ja 20-vuotias puolustaja onkin pelannut tällä kaudella yhteensä 15 ottelua Veikkausliigassa. Viime kaudella Sundman pelasi 10 liigaottelua.

- Olen omaan esitykseen ihan tyytyväinen Ilves-pelissä, vaikka päästimme hieman helposti heti puoliajan alkuun sen 0-2-maalin. 0-3-maalissa oli huonoja päätöksiä monella meistä ja kaveri pääsi aivan liian vapaasti vetämään. Mutta mielestäni vastasimme siihen kuitenkin hyvin ja taistelimme aivan loppuun asti. Yritimme kovasti tulla vielä tasoihin, mutta ei ihan riittänyt.

- Jäi harmittamaan, sillä paremmalla syöttötyöskentelyllä olisimme mielestäni voittaneet sen pelin. Nyt teimme liian paljon helppoja virheitä, arvioi Joonas Sundman edellistä ottelua.

Keskittyminen on nyt kuitenkin tiukasti lauantain Kemin kamppailussa.

- PS Kemi on aina ollut vaikea joukkue pelata vastaan. He puolustavat tiiviisti, varsinkin Kemissä, jossa on vähän erilainen, pienempi kenttä. Heitä vastaan on aina ollut siis vaikeaa, mutta totta kai me lähdemme sinne voittamaan.

- Vastustaja on sarjan viimeisenä ja vaikka tässä jokainen peli onkin täysin oma kamppailunsa, niin kyllä se sarjatilannekin siellä vähän aina kolkuttaa takaraivossa. Siksi nämä ovat tärkeät pisteet tuoda kotiin ja uskon, että me hoidamme siellä homman, Sundman kommentoi tulevaa ottelua.

Sundman ei usko, että lauantaina vastaan tulee mitään suurempia yllätyksiä.

- Heidän tapansa pelata on kuitenkin tuttua minulle. Sieltä tulee varmasti aika paljon pitkää palloa ja laiturit pyrkivät laittamaan palloa koko ajan boksiin. Pitää olla niissä hereillä, ettei tule takaiskumaalia. Kärjessä Juho Mäkelän kanssa saa olla tarkkana, jos palloja hänelle tulee, muistuttaa Sundman.


PS Kemi-SJK Sauvosaaren kentällä lauantaina 25.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia