AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 18.8.2018

Hyökkääjä vakuuttaa kaiken toimivan mainiosti Kemissä: "Kontrolloitu muutos"

Hyökkääjä vakuuttaa kaiken toimivan mainiosti Kemissä: "Kontrolloitu muutos"

Juho Mäkelän PS Kemi kohtaa seuraavaksi HJK:n Helsingissä sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Miten suuri vaihtuvuus on näkynyt PS Kemissä?

PS Kemin pelaajapakka on kokenut muutoksia viimeisen 1,5 kuukauden aikana. Pelaajia on lähtenyt ja uusia tullut sen jälkeen, kun Jari Åhman korvattiin päävalmentajana David Hannahilla kesäkuun loppupuolella.

Kemiläisten kapteeni, kokenut hyökkääjä Juho Mäkelä sanoo, ettei muutos ole vaikuttanut joukkueeseen dramaattisesti.

- Ehkä ulospäin se on näyttänytkin siltä, että muutos on suuri. Kun itse on siinä sisällä ja tietää, miksi muutos tapahtuu ja mitä tapahtuu, se on ollut kontrolloitu muutos. Ei siihen ole tietyllä tapaa liittynyt mitään sekasortoa, mitä on ulkopuolelta saanut lukea, Mäkelä sanoi.

- Se on ollut kontrollissa koko ajan. Mutta onhan se suuri muutos, jos kahdeksan avauskokoonpanon pelaajaa on yhtäkkiä poissa joukkueesta. Olisiko meille tullut neljä pelaajaa akatemiasta ja viisi muuta uutta, hän arvioi.

Kuudessa viikossa on muuttunut paljon, sen 35-vuotias myöntää. HIFK:ta viime kaudella edustanut Mäkelä ei kuitenkaan ole kokenut muutosta huonona asiana.

- En ole tuntenut millään lailla pukukopissa, että muutos olisi ollut sekasortoinen tai että tässä olisi tullut kavereita ovista ja ikkunoista. Ehkä siksi, kun on itse on ollut hyvin paljon tietoinen näistä muutoksista ja tietyllä tavalla kokeneena pelaajana tietää, että valmentajanvaihto aiheuttaa aina tämmöisen epävarmuuden tilan hetkeksi. Se muuttaa voimasuhteita joukkueen sisällä ja tiettyjen pelaajien asemaa. Se on hetkellisesti aika epävarma ja ehkä stressaava tilanne joukkueelle, Mäkelä selitti.

Hän on kokenut tehtäväkseen jutella kokeneena pelaajana joukkueen nuorempien kanssa tilanteesta ja luoda uskoa siihen, että seurassa tiedetään mitä tehdään.

- Kaikessa on ollut selkeä suunnitelma, mitä ollaan haettu. En ole itse nähnyt sitä niin dramaattisena kuin ulkopuolella, mitä kirjoittelut ovat olleet sun muuta.

Seuraavaksi PS Kemi ottaa Veikkausliigassa mittaa sarjakärki HJK:sta, Mäkelän entisestä seurasta. "Kirurgi" matkustaa Helsinkiin täysi pistepotti mielessä.

- Sehän on aina iso haaste, mutta samalla myös iso mahdollisuus. Eihän meillä ole siinä pelissä mitään hävittävää, kaikki paineet ovat Klubilla. Kaikki odottavat, että se on ihan läpihuutojuttu, mutta sanon sen verran, että miten olemme tehneet töistä viimeiset kuusi viikkoa ja millainen joukkue meillä on kasassa, olemme jokaiselle joukkueelle tässä sarjassa todella vaikea vastustaja.

- Jokainen joukkue joutuu laittamaan meitä vastaan kaiken peliin. Uskon, että siitä tulee kova vääntö. Lähdemme sinne tietenkin kolme pistettä mielessä.


HJK – PS Kemi Telia 5G Areenalla sunnuntaina 19.8. kello 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia