AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 16.8.2018

​HJK:n on mätettävä maaleja: "Otetaan enemmän riskejä"

​HJK:n on mätettävä maaleja: "Otetaan enemmän riskejä"

Kuva: Juha Tamminen

HJK kohtaa kotikentällään torstaina slovenialaisen NK Olimpija Ljubljanan Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa.

Ensimmäinen osaottelu Ljubljanassa päättyi HJK:n 0-3-tappioon. Klubi hallitsi ottelun alkua, mutta ei kyennyt käyttämään tilaisuuttaan.

- Meillä oli pari erittäin hyvää paikkaa siinä alussa. Ei tehty niistä ja mentiin varmaan vähän lukkoon ehkä siitä, kun ei tehty niistä paikoista. Peli hajosi, tuli virheitä, ei uskallettu enää pelata ja annettiin pallo vastustajalle. Sitten ne pääsi tekemään sitä mitä ne osaa ja ne osaa pallon kanssa hyökätä, kuvailee HJK:n nuori hyökkääjä Eetu Vertainen.

Toisessa osaottelussa on selvät sävelet. Klubin on tehtävä vähintään kolme maalia, tai europelit on tämän kauden osalta taputeltu.

- Kyllä meidän on pakko prässätä paljon kovempaa. Yritetään hyökätä ja otetaan vähän enemmän riskejä, että saadaan maaleja. Uskon, että painetaan ensimmäisellä puoliajalla 1-2 maalia ja sitten toisella puoliajalla on ihan uusi peli. Kyllä tässä on kaikki saumat vielä.

Olimpija piti selkeästi enemmän palloa kotiottelussaan. Torstaina Helsingissä HJK ei aio slovenialaisten enää pyörittää peliä ja aikoo iskeä vieraiden heikkouksiin.

- Kyllä todellakin on joukkue mikä on kaadettavissa. Varsinkin kun niillä ei ole palloa, ne on heikoilla, Vertainen tietää.

Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toinen osaottelu HJK-Olimpija Ljubljana pelataan torstaina 16.8. klo 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta klo 18.55 alkaen.

Lisää uutisia