AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 15.8.2018

​Jälleen yhdessä - pelaajalla ja valmentajalla pitkä yhteinen historia

​Jälleen yhdessä - pelaajalla ja valmentajalla pitkä yhteinen historia

Jesse Öst pelaa jälleen tutun valmentajan Alexei Eremenkon alaisuudessa SJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Jesse Öst pelaa jälleen Alexei Eremenkon alaisuudessa, tällä kertaa SJK:ssa.

Maalivahti Jesse Öst sai joukkueeseensa SJK:hon tutun päävalmentajan toukokuussa, kun seinäjokelaisseura korvasi Tommi Kautosen Jarosta tutuksi tulleella Alexei Eremenkolla.

Eremenko oli valmentanut Östiä aiemmin Jarossa ja JBK:ssa. Kausina 2013-2015 Öst oli pietarsaarelaisseuran selvä ykkösvahti Eremenkon alaisuudessa.

Kun koppari sai tiedon Eremenkon tulevan valmentajaksi Seinäjoelle, uutinen otettiin hyvillä mielin vastaan.

- Olin kuullut jotain, mutta pieni yllätys se oli - kiva sellainen! Olen tehnyt "Eren" kanssa töitä yhdessä varmaan noin seitsemän vuotta. Kun pelasin tosi nuorena JBK:ssa, hän oli siellä vielä pelaajavalmentajana. Meillä on pitkä historia yhdessä, Öst kertoi.

Öst ei ole ainoa entinen jarolainen SJK:ssa. Kesken kauden joukkueeseen on liittynyt seurassa kausien 2013-2015 aikana pelanneita miehiä: Peter Opiyo, Shahdon Winchester ja tuoreimpana Boris Kadio.

- On helppoa, kun tuntee heidät jo entuudestaan. Hyviä kavereita kaikki kolme.

- Kaikki kolme ovat hyviä pelaajiakin ja tulevat auttamaan meitä, Öst painotti.

Öst liittyi SJK:n riveihin täksi kaudeksi kahden Ruotsissa pelatun vuoden jälkeen. Öst edusti maan toisella sarjatasolla Superettanissa pelaavaa Degerforssia.

Hän on vastannut monesti paluunsa jälkeen kysymykseen, miten Superettan ja Veikkausliiga eroavat tasollisesti sarjoina. Vastaaminen on joka kerta haastavaa.

- Sanoisinko, että Veikkausliiga on fyysisempi (sarja) kuin Superettan, missä on enemmän vikkeliä, pieniä pelaajia. Mutta olen sanonut aina, että puolet Veikkausliigan joukkueista, ainakin viisi parasta, pärjäisivät varmasti Allsvenskanissa (Ruotsin liigassa) ihan hyvin, ja muut joukkueet Superettanissa.

Pietarsaarelaismolaria kohtaan oli kiinnostusta viime kauden jälkeen Ruotsista ja Norjasta. SJK tuntui kuitenkin Östistä hyvältä paikalta pelata tässä vaiheessa uraa.

Öst solmi seuraan pitkän, 2+2-vuotisen sopimuksen vuodenvaihteessa.

- SJK:lla oli hyvä konsepti minulle, pitkä sopimus ja heiltä löytyy luottoa minuun. Muutama muukin seura oli vähän kiinnostunut minusta, mutta SJK halusi minut. Oli kivaa päästä myös lähemmäs Pietarsaarta, niin pääsee moikkaamaan kavereita ja perhettä.

Lisää uutisia