FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 13.8.2018

​Rovaniemellä on pullat hyvin uunissa: "Tottakait olemme hyvissä asemissa"

​Rovaniemellä on pullat hyvin uunissa: "Tottakait olemme hyvissä asemissa"

Kuva: Juha Tamminen

RoPS kaatoi sunnuntaina Vahid Hambon viime hetkien maalilla IFK Mariehamnin 1-0.

RoPS-valmentaja Toni Koskela saattoi olla tyytyväinen näkemäänsä. Joukkue pysyi suunnitelmassa ja pelasi kokonaisuutena jälleen erinomaisen ottelun.

- Ehkä lopussa pieni väsymys alkoi näkymään ja meillä tuli pieniä huolimattomuusjuttuja. Olimme hiukan huonosti sijoittuneina, kun ajatellaan meidän omia tasapainoisia vastahyökkäyksiä, Koskela kertaili levollisena.

- Ainahan voisi malttaa vähän enemmän, totta kait, mutta kyllä me kuitenkin jaksoimme olla kärsivällisiä. Emme alkanee lyömään liian paljon pitkiä palloja ja liian aikaisin.

RoPS on hilannut itsensä sarjataulukon kärkipäähän vahvalla koko joukkueen puolustamisella. Sunnuntainakaan IFK Mariehamn ei käytännössä päässyt maalipaikoille huolimatta siitä, että RoPS joutui Lassi Järvenpään loukkaantumisen myötä pelaamaan ottelun loppuminuutit alivoimalla.

Samaan aikaan RoPS on joutunut varsinkin kotikentällään totuttelemaan siihen, että vastustaja tyytyy lähinnä vain puolustamaan.

- Ei se koskaan helppoa ole, jos meidän saadessa pallon kaveri käytännössä aina vetäytyy syvälle, Koskelakin myönsi.

- Mutta oli meillä tänäänkin riittävä määrä sellaisia paikkoja, joista voidaan maalitilanne rakentaa tai jopa maali tekemään. Maalin lisäksi laskeskelin kahdesta neljään todellista huippupaikkaa, joista ottelun olisi voinut ratkaista.

Voitto vankisti Rovaniemen Palloseuran asemaa Veikkausliigan kärkipäässä, mutta vieläkään ei ole aika tuijottaa liiaksi sarjataulukkoa.

- Tottakait olemme hyvissä asemissa, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela sentään heltyi sanomaan.

- Mutta edelleenkin meidän on edettävä päivä, harjoitus ja ottelu kerrallaan. On aivan turha alkaa miettimään sellaisia asioita, jotka ovat vasta kahden kuukauden ja kymmenen ottelun päässä.


FC Lahti – RoPS Lahden Kisapuistossa maanantaina 20.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia