AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 11.8.2018

​KuPS:n kippari haluaa muutoksen: "Ei antaa aina maalia eteen"

​KuPS:n kippari haluaa muutoksen: "Ei antaa aina maalia eteen"

Kuva: Juha Tamminen

KuPS:lla on ollut herrasmiesmäiseen tapaan tapana antaa maali vastustajalle tasoitukseksi.

KuPS on tehnyt paljon maaleja, mutta myös päästänyt niitä paljon. Kahdessa viime KuPS:n pelissä on nähty 10 maalia.

- Meillä on ollut koko kauden aikalailla ongelma, että päästetään helppoja maaleja älytön määrä ja erikoistilanteista ollaan päästetty liikaa maaleja. Itse ollaan koko kausi aikalailla maaleja tekemään pystytty. Tehty hyvin ja luotu paljon paikkoja. Ennen TPS-peliä meillä oli melkein 40 maalintekoyritystä kahteen peliin, KuPS:n kippari Petteri Pennanen kertoo.

- Monesti vain on käynyt niin, että kaveri saa helpon maalin ja joudutaan takaa-ajoasemaan. Se on ollut koko kauden mittaan ongelma. Siitä pitää eroon päästä, eikä antaa aina maalia eteen. Tiedetään kyllä, että itse maaleja pystytään tekemään. Se ei ole ongelma.

Maalinteko ei tosiaan ole ollut kuopiolaisille ongelma. Sen sijaan puolustuspelissä savolaisilla on petraamisen varaa ja se myös joukkueessa tiedostetaan varsin hyvin.

- Paljon ollaan kiinnitetty huomiota siihen miten puolustetaan ja välttämään virheitä. Se ei tarkoita, että joku yksittäinen pelaaja sen virheen tekee, vaan monta virhettä johtaa lopputulokseen, että vastustaja tekee maalin. Puolustaessakin pitää päästä yhteiselle aaltopituudelle. Meillä on paljon vaihtuneet pelaajat puolustuslinjassa pakon sanalemanakin. On tullut loukkaantumisia ja Rexhepi lähti. Tagi Manga tuli loukkaantumisesta takaisin ja on tavallaan uusi pelaaja. Paljon on ollut vaihtelua. Toivotaan, että saataisiin nyt pitää samat ukot puolustuksessa, se toisi selkeyttä ja auttaisi, että ei tulisi niin paljon niitä helppoja maaleja, Pennanen toteaa.

KuPS-PS Kemi Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 12.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia