AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 25.7.2018

FC Interin Ademi perkasi Suomen taipaleen U19 EM-kisoissa

FC Interin Ademi perkasi Suomen taipaleen U19 EM-kisoissa

Albion Ademi ei pelaa torstaina RoPS:aa vastaan FC Interin paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Albion Ademi oli ainoa FC Interin pelaaja, joka oli mukana alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoissa, jotka ovat vielä parhaillaan käynnissä Vaasassa ja Seinäjoella.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen otteet eivät riittäneet alkulohkosta jatkoon. Saldona kolmesta pelistä Italiaa, Norjaa ja Portugalia oli yhtä monta tappiota.

EM-kisoissa kahdessa ottelussa kentällä ollut FC Interin laituri Albion Ademi oli tietyllä tavalla tyytyväinen Suomen otteisiin turnauksessa. Pelien jääminen alkulohkoon sapetti häntä kuitenkin kovasti.

- Joukkueena turnaus sujui hyvin. Yllätimme monet ja meistä puhuttiin paljon hyvää. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun emme päässeet jatkoon. Se oli kuitenkin iso pettymys koko joukkueelle, Ademi sanoi.

Ademin mukaan suomalaiset olivat jäljessä alkulohkon otteluissa jalkapallon todellisia suurmaita Italiaan ja Portugaliin verrattuna. Norjalaisten kanssa joukkue oli Albionin mukaan samalla tasolla, tai jopa edellä heitä.

- Olimme varsinkin Italiaa ja Portugalia jäljessä taitotasolla selvästi. Norjaa vastaan olimme mielestäni parempia, mutta voittoon eivät eväät siinäkään pelissä riittäneet.

EM-kisat olivat varmasti jokaiselle mukana olleelle pelaajalle ainutlaatuinen kokemus. Myös Ademin fiilikset kisoista olivat positiiviset, vaikka peliaikaa ei hänelle jokaisessa ottelussa tullutkaan.

- Ihan ok fiilis jäi omalta kohdalta. Tietysti olisin toivonut ja uskoinkin, että olisin päässyt pelaamaan enemmän. Nämä asiat ovat kuitenkin aina valmentajan päätettävissä. Hienoa oli kuitenkin olla joukkueessa mukana.

Ademi kotiutui EM-turnauksesta heti sunnuntaisen Portugali-pelin jälkeen. Torstaisessa RoPS-ottelussa häntä ei kokoonpanossa kuitenkaan nähdä.

- Polvi on vaivannut viime aikoina. Nyt päätimme ottaa vähän rauhallisemmin sen kanssa ja keskittyä pari viikkoa pelkästään sen kuntoutukseen. Näin olen loppukauden peleihin sitten varmasti kunnossa.


RoPS-FC Inter Rovaniemen keskuskentällä torstaina 26.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia