FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2018

Ilveksen Tariq Kazi iloitsee vastuusta - "Tämä on urheilijan unelmaa"

Ilveksen Tariq Kazi iloitsee vastuusta - "Tämä on urheilijan unelmaa"

Tariq Kazi on noussut vahvasti Ilveksen pelaavaan kokoonpanoon.

Sunnuntaina PS Kemiä isännöivällä Ilveksellä on ilmennyt poissaoloja puolustuksessa, mutta uusiakin vastuunkantajia löytyy.

Seuran oma kasvatti Tariq Kazi teki Veikkausliiga-debyyttinsä kesäkuussa KuPS:aa vastaan. Tällä kaudella vyölle on kertynyt kolme pääsarjaottelua ja kahdeksan Kakkosen ottelua yhteistyöseura HJS Akatemiassa. 17-vuotiaan laitapuolustajan otteet ovat nuoresta iästä huolimatta olleet esimerkillisen kypsiä aikuisten tasolla.

– Olemme joukkueena olleet monesti se parempi osapuoli, vaikka voittoa ei olisi irronnutkaan. Mielestäni hallitsemme hyvin palloa, mutta viimeiselle kolmannekselle pitää saada lisää onnistumisia. Kun ratkaisevat syötöt pistetään kohdilleen, niin eiköhän maalihanatkin aukea oikein rytinällä, Kazi paaluttaa.

– Olen ollut tyytyväinen esityksiini ja toivottavasti Ilveksen fanit ovat samaa mieltä. Toivottavasti näytönpaikkoja tulee lisää, niin pääsen antamaan itsestäni kaiken irti.

Nuorukainen pelasi uransa ensimmäisen ja tuskin viimeisen eurocup-ottelun torstaina Bulgariassa. Slavia Sofia voitti ottelun 2-1. Marius Noubissi vastasi Ilveksen ainokaisesta.

– Bulgarialaiset olivat fyysisiä ja nopeita. Aikaa ja tilaa oli todella vähän kentällä. Meillä oli kuitenkin omat maalipaikkamme ja saimme 1-1-tasoituksen. Harmittavasti vastustaja teki voittomaalin siitä heti perään. Mahdollisuus edetä jatkoon oli olemassa. Tietysti harmittaa, mutta uskon, että vielä tulee uusia tilaisuuksia, Kazi kertoo.

– Nyt kun on istuttu tuntikaupalla ahtaassa tilassa lentokoneessa ja bussissa, niin palautuminen pitää saada nopeasti käyntiin. Ei ole ihme, jos kramppeja ilmenee. Täytyy syödä hyvin ja tehdä liikkuvuusharjoituksia omalla ajalla. Fokus on levossa ja heti seuraavassa ottelussa.

Veikkaus- ja Eurooppa-liigan otteluiden lisäksi Kazin jalkapallon täyteistä kesää ovat värittäneet myös edustukset Suomen U18-maajoukkueessa.

– Olimme kesän alussa viikon Liettuassa ja juhannuksena pari päivää Vaasassa. Maajoukkueleiritykset ja -ottelut ovat tärkeitä kokemuksia. Pari viime kesää menivät loukkaantumisista kärsiessä, joten tuntuu upealta olla nyt täydessä kunnossa. Voin keskittyä pelaamiseen täysillä. Tämä on urheilijan unelmaa, Kazi kertoo hymyillen.

Sunnuntaina vastaan asettuu PS Kemi, jonka joukkueessa vaihtuvuus on ollut suurta. "Tarkka"-lempinimensä mukaisesti Kazi on seurannut vastustajaa tarkkaavaisesti.

– Olen huomannut, että Kemi on muutosvaiheessa. Siellä on moni asia kääntynyt ylösalaisin, mutta turha siitä on puhua enempää. Kentällä pitää omilla teoilla näyttää, että kumpi on parempi osapuoli ja kumpi ansaitsee kolme pistettä, Tarkka päättää.


Ilves - PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Ottelu on myös osa Nelosen Futiskierrosta.

Lisää uutisia