AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2018

RoPS:n selkäranka huomauttaa: "Pelaamme joukkueena johdonmukaisesti"

RoPS:n selkäranka huomauttaa: "Pelaamme joukkueena johdonmukaisesti"

Antonio Reguero on torjunut tällä kaudella jo kaksitoista nollapeliä (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran liki sensaatiomaisen alkukauden tärkein mies seisoo RoPS-maalin tolppien välissä. Antonio Reguero on torjunut tällä kaudella jo kaksitoista nollapeliä.
Lauantaina RoPS ja Reguero kohtaavat Seinäjoen Jalkapallokerhon

Antonio Reguero on sulattanut rovaniemeläisten sydämet täydellisesti. Siviilissä hillitty madridilainen on kohtelias herrasmies, pehmeäpuheinen unelmavävy, mutta kentällä hän on täyttä tappuraa.

Ottelussa mekastus RoPS-maalilla käynnistyy heti alkuvihellyksestä. Reguero ottaa kentän välittömästi haltuun. Hän komentaa, ohjaa, kannustaa omiaan ja psyykkaa vastustajiaan.

Paljon on mukana Regueron omaa persoonaa, pientä eteläeurooppalaista show-miesmäisyyttä, mutta paljon on myös täysin harkittua ja kokemuksen kautta opittua.

– Jo ensimmäinen maalivahtivalmentajani tähdensi, kuinka tärkeää kommunikointi pelin aikana on. Muiden pelaajien on hyvä tietää, että maalivahdin tuki on heidän takanaan, Reguero selventää RoPS:n sivuilla.

– Mutta osittain teen sitä myös itseni vuoksi. Kun ottelussa tulee tilanteita harvakseltaan, se on minun tapani pitää yllä omaa keskittymistäni.

Veikkausliigassa Reguero tunnetaan myös erinomaisena rangaistuspotkujen torjujana. Kun pallo videään pilkulle, alkaa toisenlainen peli. Vastakkain ovat vetäjä ja maalivahti, jossa maalivahti yrittää kaikin keinoin saada vetäjä tuntemaan olonsa epävarmaksi.

Aina ei sentään Reguerokaan onnistu.

- Muistan parin vuoden takaa meidän Eurooppaliigan kotiottelun dublinilaista Shamrock Roversia vastaan, espanjalainen nauraa.

- Vieraille tuomittiin rangaistuspotku, ja vetämään tuli heidän kokenein jermunsa. Näin, että tästä tulee paha, mutta aloitin kuitenkin oman rutiinini. Kaveri nosti vain peukkua, että hyvä homma ja laittoi pallon tyynesti verkkoihin.

Kyseinen ottelu päättyi tasan 1-1. RoPS kuitenkin eteni otteluparista jatkoon 2-0 vierasvoiton turvin.

Sen lisäksi, että Reguero on aktiivinen pelin ohjaamisessa, hän on myös erinomainen reaktiotorjuja. RoPS on päästänyt sarjassa vähiten maaleja, mutta siitä Reguero jakaa kunniaa koko Toni Koskelan valmentamalle joukkueelle.

– Itse asiassa joukkueen puolustuspelaaminen lähtee jo hyökkäyspään pelaajista. Pelaamme joukkueena johdonmukaisesti, ja se on näkynyt tuloksissa, RoPS-vahti kiittelee.


RoPS-SJK Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 21.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia