vko.29 // 21.7.2018

FC Honka voitokas kotonaan (FC Honka-TPS 2-0)

FC Honka jätti TPS:n ilman mahdollisuuksia Espoossa ja voitti 2-0. Macoumba Kandji teki kotijoukkueen avausmaalin ja toinen osuma merkattiin TPS:n omaksi maaliksi.

TPS tuli avausjaksolle terävästi, ja hallitisikin suurilta osin palloa. Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin jo neljännellä peliminuutilla. Ben McKendry pääsi tykittämään boksin rajoilta, mutta laukaus suuntautui hieman Honka-maalin ohitse. Vierasjoukkueen hallinnasta huolimatta keltamustat onnistuivat pitämään turkulaiset poissa kaikkein vaarallisimmilta maalintekopaikoilta.

Macoumba Kandji aiheutti tuttuun tapaan vaikeuksia vastustajan puolustukselle läpi avausjakson. Senegalilaishyökkääjä karkasi 37. minuutilla läpiajoon ja nosti pallon jo ohi TPS-vahti Jonathan Viscosinkin. Miro Tenho pysäytti Kandjin sääntöjen vastaisesti, ja rangaistuspotkua asettui laukomaan Javi Hervas. Espanjalaisen laukaus suuntautui kuitenkin yli maalin, joten ottelua jatkettiin toistaiseksi maalittomana.

Avausmaali syntyi neljä minuuttia myöhemmin. Kandji karkasi toistamiseen TPS-puolustukselta ja viimeisteli varmasti pallon verkkoon. Näin keltamustat siirtyivät senegalilaisen kauden yhdeksännellä osumalla 1—0 johtoon. Samoissa lukemissa lähdettiin myös viettämään taukoa.

Toisella nelivitosella myös Honka sai peliään paremmin käyntiin, ja loikin jakson vaarallisimmat tilanteet. Hervas pääsi kokeilemaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta laukaus suuntautui hieman maalin ohitse. Jakson alkuminuuteilla myös TPS:llä oli paikkansa tasoittaa ottelu. Oskari Jakonen pääsi 49. minuutilla laukomaan vapaasti boksin rajoilta, mutta ei onnistunut saamaan palloa kohti maalia.

Honka suoritti ottelun ensimmäisen vaihtonsa 52. minuutilla, kun Armend Kabashi korvasi kentällä Joel Perovuon. Minuutit olivat Kabashille ensimmäiset keltamustassa paidassa paluun jälkeen.

Honka-puolustus pelasi läpi ottelun tarkasti, ja turkulaisten maalipaikat jäivät toisellakin jaksolla melko vähiin. Yksi harvoista tilanteista avautui Mika Ääritalolle, mutta Davor Taleski ehti lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen tielle.

Keltamustat olivat lähellä tuplata johtonsa 75. minuutin kohdalla, kun Kabashi ja Borjas Martin rakensivat tilanteen Jonas Leväselle. Viscosi kuitenkin torjui laitapuolustajan terävän kudin kulmapotkuksi.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin pallo löytyi TPS:n maalista. Lucas Kaufmann lähetti matalan keskityksen maalille, ja pallo kimposi lopulta TPS-puolustaja Niklas Fribergin jalasta omaan verkkoon. Enempää osumia ei ottelussa nähty, joten Honka palasi kahden ottelun tauon jälkeen voittojen tielle luvuin 2—0.

FC Honka-HJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 28.7. kello 17.00 ja TPS-Ilves Veritas Stadionilla maanantaina 30.7. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut