AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 14.7.2018

Norsunluurannikkolainen hyökkääjälupaus Ilvekseen

Norsunluurannikkolainen hyökkääjälupaus Ilvekseen

Ilves on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 18-vuotiaan norsunluurannikkolaisen hyökkääjän Fofana Tiemokon kanssa. Lisäksi sopimuksessa on seuran optio kausista 2019 ja 2020.

Fofana siirtyy Ilvekseen tanskalaisesta FC Nordsjællandista. Tanskaan Fofana siirtyi ghanalaisesta Right to Dream -akatemiasta. Fofana on harjoitellut Ilveksen kanssa nyt viikon ajan ja on sinä aikana esittänyt harjoituksissa lupaavia otteita.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo miehestä seuraavaa.

- Fofana on todella terävä liikkeissään ja hän tekee jatkuvasti hyviä aloitteita hyökkäyskolmanneksella. Ensimmäisen kerran olen nähnyt hänen pelaavan jo vuonna 2015 Gothia Cupissa Right to Dream -akatemian joukkueessa. He myös voittivat tuolloin tuon kovatasoisen turnauksen ja Fofana oli yksi joukkueen ehdottomista avainpelaajista. Tuon joukkueen pelaajista on jo muutama muukin pelaaja siirtynyt Eurooppaan pelaamaan.

- Nyt meille avautui hyvä mahdollisuus saada lisää leveyttä sekä kilpailua hyökkäyspäähämme ja samalla pystymme rauhassa katsastamaan hänen osaamistaan tulevia kausia ajatellen. Jos pystymme ulosmittaamaan kaiken hänen potentiaalinsa, on meillä käsissämme hyvä lisä hyökkääykseemme tuleville kausille.

Fofanan pelilupa on saatu perjantaina kuntoon ja hän on valmis pelaamaan heti seuraavassa Ilveksen Veikkausliigaottelussa.Ensimmäistä kertaa hänet on mahdollista nähdä tositoimissa jo nyt lauantaina Ilveksen yhteistyöseuran HJS:n ottelussa MuSaa vastaan.


Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia