AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2018

Ilveksen nuori lupaus: ”Lähdemme hakemaan voittoa, se on ainut tavoitteemme”

Ilveksen nuori lupaus: ”Lähdemme hakemaan voittoa, se on ainut tavoitteemme”

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan keskikastissa etenevä Ilves taisteli tiistaina täyden pistepotin, mutta pelasi sitä ennen neljä kierrosta ilman voittoa. 18-vuotiaan Niklas Jokelaisen mukaan lauantaina tavoitteena on vain voitto.

Ilves haki juhannuksen jälkeen Seinäjoelta SJK:lta voiton varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen. 3-2-voitto-osuma syntyi rangaistuspotkusta 89. minuutilla.

Nuori hyökkääjä Niklas Jokelainen leireili viikonlopun EM-kotikisoihin valmistautuvan Suomen U19-maajoukkueen kanssa, joten tuo peli jäi häneltä väliin. Nuori on pelannut tällä kaudella 11 ottelussa, joista kahdessa avauksessa.

- Olen päässyt pelaamaan kohtuu paljon. Olen niihin minuutteihin ihan tyytyväinen, vaikka ainahan sitä tietysti toivoisi enemmän. Olen mielestäni ollut suht tasainen. FC Interiä vastaan toukokuussa olin avauksessa ja se oli minulta kokonaisuutena ehkä paras onnistuminen, Jokelainen toteaa.

- Tykkään pelata joukkueessa, joka pitää palloa. "Jallu" (päävalmentaja Jarkko Wiss) kuitenkin muuttaa pelitapaansa vastustajan mukaan ja se on hyvä asia. Tykkään juosta linjan taakse ja meillä hyökkääjät tekevät sitä. Olen oppinut Jallulta paljon hyökkäyspään pelaamisesta ja muun muassa prässäämisestä. Joukkueena olemme olleet hieman ailahtelevaisia. Meillä on nuori joukkue, joten voimme olla kuitenkin ihan tyytyväisiä.

Ilves on saavuttanut 16 liigaottelusta 23 pistettä ja on sarjassa kuudennella sijalla. Jokelainen on onnistunut tekemään yhden maalin. Lauantaina joukkue kohtaa Tampereella FC Interin, jonka he voittivat toukokuun kierroksella niukasti 1-0.

- Me lähdemme hakemaan voittoa, se on ainoa tavoitteemme. Haluamme kotiyleisön edessä olla myös hyviä sekä pallollisena että pallottomana. Meidän pitää olla aktiivisia ja näyttää yleisölle, että haluamme voittaa.

- Inter ei ole tasaisin joukkue, mutta he voivat pelata yhden tai kaksi ottelua putkeen todella hyvin. Jos he saavat pelinsä kulkemaan, niin pelaajistosta löytyy taitoa ja kokemusta ja heidän kanssaan pitää olla tosi tarkkana. Inter haluaa varmasti pelata pallollista peliä ja me pystymme iskeä siihen vastaan. Tietysti myös me haluamme pitää palloa.

Jokelainen on oululaisen jalkapallokoulun kasvatti, mutta siirtyi Ilvekseen Stoken organisaatiosta Englannista.

- Koen, että sain Englannista paljon pelipaikkokohtaista oppia ja kehityin hyökkääjänä. Päätös jatkon suhteen ei ollut helppo. Olisin voinut jäädä sinne, mutta päätin kuitenkin palata Suomeen. Olen ollut tyytyväinen aikaani Ilveksessä. On hyvä, että saan pelata aikuisten pelejä. Uskon, että se auttaa erityisesti, jos lähden vielä joskus uudelleen ulkomaille.

Yksi merkittävä etappi Jokelaisen kesässä saattaa olla pian edessä, sillä hänet on valittu vuotta vanhempien maajoukkuetoimintaan kesän leireille. U19-pojat valmistautuvat EM-kotikisoihin seuraavaksi ensi viikolla Seinäjoella. Päävalmentaja Juha Malinen julkaisee lopullisen kisajoukkueensa maanantaina 9. heinäkuuta ja avausottelu Italiaa vastaan on edessä 16.7.

- Kisat eivät olleet minulle hetkeen tavoite, koska näytti, etten pääse mukaan. Nyt olen päässyt viimeisille leireille kuin takaportin kautta, joten tietysti haluaisin nousta joukkueeseen. Ryhmä on hieno ja edessä on ainutkertainen mahdollisuus, Jokelainen toteaa.

Jokelainen oli ollut ikäluokan toiminnassa edellisen kerran mukana vuonna 2016. Juhannuksen leirillä hän pelasi sisäisessä ottelussa U18-poikien joukkueessa ja viimeisteli kavennusmaalin U19-poikien 5-2-voitossa.

- Maalintekeminen tuntuu aina hyvältä, oli peli sitten mikä tahansa. Sain hyvin minuutteja, onnistuin ja pääsin näyttämään Juhalle omia taitojani. Leiri meni kaiken kaikkiaan ihan hyvin. Mukana on paljon uusia pelaajia, joten heidän kanssaan on hieman erilaista pelata. Nuoremmat tunnen paremmin.


Ilves - FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 30.6. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia