vko.26 // 26.6.2018

FC Honka ryöväsi pisteet Turusta (FC Inter-FC Honka 2-3)

FC Honka haki pisteet tiistaina Turusta 3-2-voitolla FC Interistä.

Kotijoukkue oli lähellä siirtyä johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Benjamin Källman karkasi Honka-puolustukselta, mutta hyökkääjän laukaus suuntautui ohi maalin. Keltamustista alkuminuuteilla lähellä maalintekoa kävivät sekä Mac Kandji, että Youness Rahimi, mutta Inter-maali pysyi toistaiseksi koskemattomana.

Honka painosti lähes koko ensimmäisen jakson. Palkinto tuli 26. minuutin kohdalla, kun Lucas Kaufmannin komea laukaus upposi Jere Koposen selän taakse. Avausmaalin jälkeen myös kotijoukkue pääsi taas paremmin peliin mukaan, mutta hyvät maalipaikat jäivät vähiin. Kaiken kaikkiaan espoolaiset hallitsivat ensimmäinen nelivitosen tapahtumia, pitäen palloa ja luoden vaarallisia maalipaikkoja läpi avausjakson. Tauolle siirryttiin Hongan 0-1 johdossa.

Kotijoukkue tuli toisella jaksolle terävästi. 50. minuutin kohdalla Timo Furuholm pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta veto suuntautui karvan verran yli Honka-maalin.

Ottelun toisenkin maalin iski Honka. 55. minuuttia oli pelattu, kun Kaufmann laukoi upean vapaapotkun Inter-maalin yläkulmaan ja vei illan toisellaan keltamustat kahden maalin johtoon.

Tämän jälkeen Inter otti kuitenkin pelin haltuunsa ja iski kaksi nopeaa osumaa. 74. minuutilla Benjamin Källman toi puskullaan turkulaiset maalin päähän. Vain viisi minuuttia myöhemmin pallo löytyi toistamiseen Davor Taleskin selän takaa. Maali merkattiin lopulta Hongan omaksi maaliksi.

Keltamustat eivät kuitenkaan tasoituksesta lannistuneet. Hongan sankariksi nousi lopulta Robert Ivanov. Vain minuutti ennen täyttä aikaa Kaufmann lähetti kulmapotkun maalille ja Ivanov laukoi takatolpalta pallon maalin yläkulmaan. Näin Honka Turusta nappasi kolmannen perättäisen voittonsa uskomattoman jännittävien vaiheiden jälkeen.

Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 30.6. klo 15.00 ja FC Honka-RoPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 30.6. klo 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.