AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 16.6.2018

​Maalikuningas Väyrynen uskoo Hongan uuteen tulemiseen: "Toivottavasti taistelee europaikasta"

​Maalikuningas Väyrynen uskoo Hongan uuteen tulemiseen: "Toivottavasti taistelee europaikasta"

Tim Väyrynen edusti Suomea Romania- ja Valko-Venäjä-otteluissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan paidassa Veikkausliigan maalikuninkuuden kaudella 2013 voittanut Tim Väyrynen on seurannut ilolla kasvattajaseuransa paluuta pääsarjatasolle.

Viime kaudella Saksan kolmannella sarjatasolla 3. Ligassa pelannut hyökkääjä kertoo seuraavansa tiiviisti Veikkausliigan otteluita.

- Enimmäkseen Hongan ja Klubin pelejä. Hongassa pelaa muutamia tuttuja, muun muassa Antti Mäkijärvi, joiden kanssa olen pelannut aikaisemmin. Heitä olen seurannut paljonkin, Huuhkajien paidassa Romania- ja Valko-Venäjä-otteluissa pelannut Väyrynen kertoo.

Kaudella 2013 Väyrynen viimeisteli Veikkausliigassa hopealle sijoittuneelle Hongalle 17 maalia, joilla heltisi maalikuinkuuden lisäksi Veikkausliigan parhaan hyökkääjän ja parhaan pelaajan palkinnot. Vuonna 2014 Väyrynen siirtyi Saksaan Borussia Dortmundin kakkosjoukkueeseen ja vuotta myöhemmin Hongalla oli edessä uusi alku ja kolmen vuoden mittaiseksi venynyt korpivaellus Kakkosessa ja Ykkösessä. Espoossa syntynyt Hongan kasvatti Väyrynen pitää erittäin tärkeänä, että espoolaisseura palasi täksi kaudeksi Veikkausliigaan.

- Honka on noussut pitkän tien takaisin kartalle. Honka kuuluu ehdottomasti Veikkausliigaan. On mahtavat olosuhteet, joissa pystyy pelaamaan jalkapalloa ympäri vuoden. Voi treenata huippuhallissa, on huippusalit, stadion, treenikenttiä ja tekonurmia, Väyrynen luettelee.

- Se on tärkeää myös jalkapallokulttuurin kannalta. Honka on vanha seura, jolla on paljon historiaa. Voitettiin aikanaan Suomen cup (2012). Hongassa on tapahtunut paljon hienoja juttua ja siksi on hienoa, että seura on takaisin Veikkausliigassa.

FC Hongan alkukautta voi luonnehtia tahmeahkoksi, sillä 12 ottelustaan se on kyennyt voittamaan vain kolme. Toisaalta tappioita on tullut vain kaksi, joten sijoitus on tällä hetkellä tiiviissä keskikastissa kuudessa. Seuraavana edessä on kova haaste, kun sarjakakkonen KuPS vierailee Espoossa lauantaina. Väyrynen uskoo, että espoolaisen pääsarjajalkapalloilun tulevaisuus on valoisa.

- Uskon, että Honka tulee pysymään Veikkausliigassa ja toivottavasti taistelee ylemmässä keskikastissa ja Euroopan paikasta. Varmasti resursseja riittää ja kun kaikki natsaa, niin se on mahdollista.


FC Honka-KuPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia