AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 14.6.2018

​Inter mursi "kirouksensa" - "Saimme sen mörön pois kummittelemasta"

​Inter mursi "kirouksensa" - "Saimme sen mörön pois kummittelemasta"

Mika Ojalan FC Inter on kahden ottelun voittoputkessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pystyi vihdoin voittamaan kaksi peräkkäistä ottelua Veikkausliigassa. Edellisestä voittoputkesta sarjapelissä oli ehtinyt kulua jo yli kaksi vuotta.

18. huhtikuuta 2016. Tuona päivänä FC Inter oli ottanut edellisen kerran toisen peräkkäisen voittonsa Veikakkausliigassa ennen viime tiistaita. Tämän kauden toinen peräkkäinen kolmen pisteen potti kilahti laariin, kun PS Kemi kaatui turkulaisten toimesta Timo Furuholmin maalilla 1-0.

Voittoputken uusiutuminen oli tervetullut asia Interin leiriin.

- Kyllähän me sen noteerasimme. Siitä oli aikamoinen aika. Kyllähän se oli hienoa, että pystyimme nyt rikkomaan senkin kirouksen ja ottamaan kauden avausvoiton kotona. Kyllähän se oli hyvä fiilis, että saimme sen mörön pois kummittelemasta, Interin Mika Ojala sanoi tyytyväisenä.

Ojalan mukaan Inter on saanut viime peleistään itseluottamusta. Ennen PS Kemi-voittoa IFK Mariehamn oli kaatunut ennen maaottelutaukoa vieraskentällä.

Tiistain tulos oli mainio siinäkin mielessä, että tiistaina Inter pelasi ensimmäistä kertaa John Allenin alaisuudessa. Walesilaisvalmentaja otti ohjat vasta viikonloppuna, kun italialainen Fabrizio Piccareta erosi yllättäen päävalmentajan paikalta. Allen nousi pääskyttäjäksi Piccaretan apulaisen tontilta.

Ojalan mukaan asia on käsitelty joukkueen kesken. Hän korostaa voittoa siinäkin mielessä, että muutoksia tehtiin nopeassa ajassa.

- Kun saimme kuulla tästä, ei ollut kun pari päivää aikaa peliin. Siinä mielessä ei ollut varmaan ihan optimaaliset lähtökohdat peliin. Siinä mielessä ja siihenkin nähden se oli loistava suoritus meiltä, että saatiin kerättyä ajatukset kasaan ja pystyimme tekemään niitä pieniä muutoksia, mitä siinä ajassa pystyi ja tuomaan ne kentälle.

- Nyt se on onneksi jo takanapäin ja nyt keskitytään tulevaan. Siinä mielessä tuo voitto heti alkuun antaa myös lisäbuustia meille, Ojala sanoi.


FC Inter-VPS Veritas stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia