FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.22 // 31.5.2018

Kaksi Veikkausliigapelaajaa nousi U19-maajoukkueen tuplamaaotteluun

Kaksi Veikkausliigapelaajaa nousi U19-maajoukkueen tuplamaaotteluun

TPS:n Onni Valakari nousee taistelemaan EM-kisapaikasta. (Kuva: Juha Tamminen)

Päävalmentaja Juha Malinen on täydentänyt Montenegron U20-maajoukkueen kohtaavaa Suomen U19-maajoukkuetta kolmella pelaajalla.

Suomi kohtaa vuotta vanhempien Montenegron maajoukkueen lauantaina ja maanantaina Eerikkilässä. Viikonloppuna pelataan myös Veikkausliigaa, joten joukkueen kokoaminen on ollut hieman haasteellista. Montenegron ehto tapahtumalle on kaksi ottelua.

Juha Malinen on täydentänyt ryhmäänsä TPS:n Onni Valakarilla, KuPS:n Jere Hiltusella sekä Chievon Primavera-joukkueessa pelaavalla Martti Haukiojalla.

- Kaikki Veikkausliigaseurat eivät ole pystyneet vapauttamaan pelaajiaan. Topparitilanteemme on varsinkin haastava. Martti on pelannut joukkueessaan menestyksekkäästi, mutta oli tarkoitus, että hän olisi huilannut tämän leirin. Nyt hän on kuitenkin mukana, Malinen avaa.

- Anssi Suhonen ei voi vielä loukkaantumisen jälkeen pelannut, joten Jere, joka on debytoinut Veikkausliigassa, tulee taistelemaan paikoista keskikentän pohjalle. Onni on pelannut todella hyvän alkukauden ja saa nyt näyttöpaikan, kun Saku Ylätupa pelaa vain ensimmäisessä ottelussa.

Viikonlopun leirille on nimetty 25 pelaajaa, mutta heistä on käytettävissä lauantaina vain 15.

- Toivottavasti pystymme kahdella seuraavalla leirillä käyttämään kaikki pelaajia. Se on ensisijaisesti pelaajan etu, sitten seuran ja viimeisenä maajoukkueen.

- Meillä on edelleen ringissä noin 30 pelaajaa, joita tarkkailemme heinäkuun alkuun asti EM-kisajoukkuetta varten.

Suomi kohtaa Montenegron lauantaina klo 18.30 ja maanantaina klo 14. Molemmat ottelut pelataan Eerikkilässä ja ne näkyvät suorina Palloliiton Huu-tv:ssä.

U19 EM-lopputurnaus pelataan Seinäjoella ja Vaasassa 16.-29.7. Kahdeksan joukkueen kisojen lohkot arvottiin keskiviikkona. Suomi kohtaa lohkovaiheessa Portugalin, Norjan ja Italian. Lohkossa B ovat Turkki, Ukraina, Ranska ja Italia. Lopullinen otteluohjelma vahvistuu viimeistään 5.6. mennessä.

Lisää uutisia