AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 19.5.2018

​Vuorisen mielestä VPS:n olisi pitänyt tehdä maali: "Loimme riittävästi paikkoja"

​Vuorisen mielestä VPS:n olisi pitänyt tehdä maali: "Loimme riittävästi paikkoja"

Petri Vuorinen (mustassa paidassa) jäi kaipaamaan maaleja VPS:ltä. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS pelasi perjantaina Tampereella maalittoman tasapelin Ilveksen vieraana.

Se ei miellyttänyt VPS:n päävalmentajaa Petri Vuorista, sillä vaasalaiset saivat hyviä tilanteita.

- Mielestäni loimme maalipaikkoja, joista olisi pitänyt maalit tehdä. Ensimmäisellä jaksolla Ibra (Ibrahima Guye) oli läpi ja Juho (Lähde) pääsi puskemaan ja toisella (Juha) Hakola oli läpiajossa. (Sebastian) Strandvallin suora vapari oli jälleen vaarallinen. Paikkoja ei tänään ollut niin montaa, mutta niistä, mitä loimme, pitää tällaisissa peleissä tehdä maali, Vuorinen kommentoi.

Itse peliä Vuorinen kommentoi seuraavasti:

- Tästä ei kehkeytynyt samanlaista hallintaa kuin vaikkapa Honka-peli, mutta ensimmäistä jaksoa hallittiin aika selvästi ja Ilveksellä oli vain muutamia vastahyökkäyksiä. Toisella aloitettiin hyvin ja sitten Ilves sai momentuminsa. He saivat pelinavaamisvaiheessa meitä kiinni ja kaksinkamppailujen myötä saivat vapareita ja kulmia ja sitä kautta vähän painetta meidän boksiin.

- Mielestäni (Marko) Meerits ei joutunut tekemään yhtään varsinaista huipputorjuntaa niin kuin (Mika) Hilander. Monesti on puhuttu, että meidän Ilves-pelimme ovat aina samanlaisia, mutta tänään ei ollut. Me loimme riittävästi paikkoja ja Ilveksen paikat olivat vähissä. Tämä ei kuitenkaan ollut yhtä hyvä peli kuin Honkaa vastaan, mutta riittävä siihen, että olisimme voineet voittaa. Pidimme nollan, mikä antoi mahdollisuuden meille. Olimme väsyneempiä toisella jaksolla, Vuorinen sanoi.

Veikkausliiga-debyyttinsä teki Ilves-ottelussa myös kolmas FC Sion -laina Marco Privitera.

- Ilveksellä oli siinä parempi jakso meneillään ja meillä näkyi väsymystä. Näimme, että tarvitsemme tuoreita pelaajia kentälle auttamaan. Vaihtojen myötä pelimme ei muuttunut vaarallisemmaksi, mutta se katkaisi Ilveksen hyvää hetkeä. Marco pelasi ihan OK sen, mitä kentällä oli. Hän tuli "freesinä" kentälle ja teki töitä valtavasti niin kuin hän on viime aikoina tehnyt ja osoittanut hyvää asennetta, Vuorinen analysoi.

Vepsun reissu alkoi jo hieman erikoisella tavalla. Aubrey Davidin piti olla avauksessa, mutta hän jäi lopulta sairastumisen vuoksi pois aivan viime metreillä.

- Oli tarkoitus, että Aubrey avaa, mutta vain hetki ennen bussin lähtöä kutsuimme Petri Lehtosen vielä tarkistamaan Aubrey Davidin kunnon ja hän totesi, ettei David ole pelikuntoinen. Jouduimme joukkueena tekemään uusia suunnitelmia bussimatkan aikana. Onneksi Petri tuli käymään paikalla, Vuorinen kommentoi.


VPS-KuPS Elisa Stadionilla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia