AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2018

TPS:n pelirohkeus miellytti valmentajaa - yhteen asiaan tyytymätön

TPS:n pelirohkeus miellytti valmentajaa - yhteen asiaan tyytymätön

Mika Laurikainen kiitteli joukkueensa esitystä tappiosta huolimatta. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS pisti hallitsevalle Suomen mestarille HJK:lle kampoihin, mutta jäi ilman palkintoa.

HJK korjasi perjantain vierasottelussaan täyden pistepotin Turusta 1-0-voitolla.

- Oltiin ihan alussa aralla jalalla liikkeellä, mutta meillä ei ole alkukaudella ollut kuitenkaan sellaista peliä, että ei oltaisi saatu hyökkäyspeliä kuitenkin käyntiin. HJK onnistui sumputtamaan meidät alussa niin, että ei päästy mistään oikein liikkeelle. Nostan joukkueelle hattua siitä, että sen jälkeen uskallettiin lähteä haastamaan ja luomaan tilanteita, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kiitteli.

- Ottelun toisella jaksolla saatiin sitten oma peli kulkemaan ja olen tyytyväinen pelirohkeuteen. HJK:lla on muka ollut huono alkukausi ja silti joukkue on käytännössä sarjan kärjessä. Ne pelit mitä minä olen nähnyt, niin aikamoisia pussipuolustuksia vastaan HJK on saanut pelata. Me ei otettu sitä vaihtoehtoa, vaan koetettiin haastaa Klubi omalla pelillä, Laurikainen totesi ylpeänä.

Pisteittä jääminen jäi luonnollisesti harmittamaan kokenutta valmentajaa.

- Siihen olen tyytymätön, että ei saatu sitä maalia aikaiseksi. Nämä pelit toistaa nyt sitä samaa kaavaa meidän kohdalla ja taas jäi se palkinto saamatta.

TPS:n Joakim Latonen debytoi Veikkausliigassa ja oli varsin vakuuttava. Nuori kärki oli mukana ensimmäisen puoliajan paikoissa ja isossa roolissa myös toisella puoliajalla. Hän kilautti pallon kertaalleen tolppaan ja ampui kerran kunnolla päin Rudakovia.

- Olen tyytyväinen Latoseen, hän täytti ne odotukset, mitä oli. Hän oli muutaman kerran aika hyvin mestoilla, pystyi pitämään palloa rauhassa ja teki oikein hyvän debyytin. Hän tekee kovasti tuloaan tuohon meidän aloituskokoonpanoomme.


TPS-FC Honka Veritas Stadionilla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia