FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.20 // 14.5.2018

​Honka ei saanut toteutettua pelisuunnitelmaansa - "Olimme ongelmissa"

​Honka ei saanut toteutettua pelisuunnitelmaansa - "Olimme ongelmissa"

Vesa Vasara oli maanantain pelin jälkeen ylpeä joukkueestaan, vaikka pelisuunnitelma ei täysin onnistunut. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka menetti johtoasemansa maanantaina Vaasassa ja joutui sen myötä tyytymään 1-1-tasapeliin VPS:ää vastaan.

Javi Hervas siirsi Veikkausliigadebyytissään Hongan johtoon 11. minuutilla rangaistuspotkusta. Myös VPS:n tasoitus syntyi erikoistilanteesta, kun Sebastian Strandvall laukoi 16 metrin hujakoilta lähteneen vapaapotkun taidokkaasti vasempaan nurkkaan 78. minuutilla.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara harmitteli etenkin sitä, ettei espoolaisjoukkue onnistunut pitämään sovitusta ottelusuunnitelmasta kiinni.

- Emme saaneet toteutettua pelisuunnitelmaamme niin kuin halusimme. Olimme ongelmissa Vepsun pitkissä hyökkäyksissä vähän liikaa, vaikka oli meilläkin se pari-kolme hyvää maalipaikkaa myös. VPS pystyi kuitenkin tuottamaan meille ongelmia koko ajan, Vasara kommentoi.

- Joskus vieraspelit ovat tällaisia jalkapallossa. Joskus niistä saa kolme pistettä, mutta tänään oli tyytyminen yhteen. Näissä peleissä korostuvat puoluspään tärkeät alueet ja erikoistilanteet molempiin päihin. Meillä oli pari hyvää kulmaa, joista olisi voinut tehdä. Kaikki silti varmasti ymmärtävät, että tänään otettiin aika lailla maksimi irti siitä, mitä oli otettavissa. Sen eteen tehtiin myös iso määrä töitä. Siinä mielessä voi olla ylpeä joukkueesta, vaikka peli etenikin Vaasan ehdoilla, Vasara jatkoi.


FC Honka-PS Kemi Tapiolan Urheilupuistossa perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia