FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 26.4.2018

​Liigatempo on maistunut SJK:n nuorelle topparille - "Nämä ovat eri pelejä"

​Liigatempo on maistunut SJK:n nuorelle topparille - "Nämä ovat eri pelejä"

Ville Tikkanen on noussut SJK:n avauskokoonpanon vakiomieheksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Ville Tikkanen on nauttinut SJK:ssa saamastaan vastuusta.

SJK:n 18-vuotias Ville Tikkanen on pelannut täydet minuutit kauden kaikissa neljässä ottelussa topparina. Jo talven perusteella hänelle saattoi luvata peliaikaa, sillä Tommi Kautonen peluutti Tikkasta paljon Suomen cupin otteluissa.

Veikkausliigapelien tempo on ollut nuoren miehen mieleen. Ennen tätä kautta Tikkasella ei ollut tilillä minuuttiakaan pääsarjatasolla.

- Onhan se tosi kovatasoista, nopeatempoista ja tosi fyysistä. On se vähän erilaista kuitenkin kuin Suomen Cupin peleissä, kun ei siinä tullut hirveästi liigajoukkueita vastaan pelattua. Nämä ovat mielestäni eri pelejä, Tikkanen sanoi.

Tikkanen on pelannut kypsästi keskuspuolustajan paikalla. Hän on hyvin pallovarma, mikä johtunee paljon siitäkin, että ennen viimeistä vuotta hän on viihtynyt paljon keskikentällä.

- Pystyn pelaamaan topparina ja keskikentän pohjalla. Olen enemmän ollut keskikentällä, mutta nyt olen tässä vuoden aikana pelannut aika paljon topparin tontilla. Se on tullut lähinnä uudeksi paikaksi minulle. Molemmat luonnistuvat, Tikkanen hymähti.

- Kyllä se (keskikentällä pelaaminen) on varmasti auttanut siihen. On hyvä, että on saanut otettua mukaan tuohon topparin tontille niitä hyviä juttuja. Kyllä se keskikentällä oli on tehnyt hyvää tuohon pallolliseen pelaamiseen.

SJK:n ottelut jatkuvat voitokkaan Honka-pelin jälkeen sunnuntaina Ilvestä vastaan.

- Porukka oli tosi iloinen pelin jälkeen, kun tuli ensimmäinen kotivoitto tällä kaudella. Voitto teki tosi hyvää ja lähdemme hyvällä fiiliksellä pelaamaan Ilvestä vastaan. Se näkyy joukkueessa, että voitettiin viime peli, Suomen U19-maajoukkueryhmään kuuluva Tikkanen kertoi.

Neljästä ottelustaan SJK on voittanut kaksi ja hävinnyt saman verran.


Ilves - SJK Ratinan stadionilla sunnuntaina 29.4. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia