AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 23.4.2018

​KuPS:n sankari kehui asennetta HJK-voitossa: "Aivan loistava esitys"

​KuPS:n sankari kehui asennetta HJK-voitossa: "Aivan loistava esitys"

Ilmari Niskanen teki KuPS:n voittomaalin lauantaina HJK:ta vastaan.

Vaihdosta kentälle tullut Ilmari Niskanen ratkaisi lauantaina voiton KuPS:lle HJK:ta vastaan.

Vaihdosta kentälle jo 19. minuutilla loukkaantuneen Rasmus Karjalaisen tilalle tullut Niskanen teki 2-1-voittomaalin 81. minuutilla Luis Murillon vasemmalta laidalta tulleesta matalasta keskityksestä. Niskanen liukui hiukan ilmaan nousseen pelivälineen ryminällä maaliin ja räjäytti KuPS-kannattajat riemuun.

- Murilta tuli aivan loistava keskitys sinne taka-alueelle. Jatkoin juoksua sinne, ja pakko myöntää, että tyylikäs viimeistelykin se kyllä oli. En minä hirveänä maaliruiskuna ole kunnostautunut, mutta tuntuu aivan saatanan hyvältä! Niskanen selitti.

KuPS:n voitto tuli joukkueen taisteluesityksen jälkeen. Alku ei ollut paras mahdollinen, kun HJK johti peliä vajaan viiden minuutin jälkeen.

Saku Savolainen toi vieraat tasoihin 36. minuutilla.

- Tasoitus oli hieno maali ja meillä oli hyvä ote siinä ensimmäisellä jaksolla. Lähdimme tähän peliin vähän puolustavammin, ja joka jätkällä oli aivan loistava asenne. Puolustettiin kurinalaisesti ja vaikka oltiin toisella jaksolla ottavana osapuolena, saimme luotua muutaman tosi hyvän paikan. Atsilla (Purje) oli ylärima ja (Abdalla El) Said ampui ylärimaan, ja sitten se minun maalini. Aivan loistava esitys koko joukkueelta.

Niskanen kertoi KuPS:n lähteneen otteluun hyvällä itseluottamuksella, vaikka se oli saanut kauden kolmesta avauspelistään kasaan vain pisteen.

- Vaikka tulokset ovat tosiaan olleet vähän huonoja, niin on meillä kuitenkin peliesitykset pääasiassa olleet hyviä. Eikä kukaan jätkä ollut painanut päätä pensaaseen. Vaikka olikin vain yksi piste ennen tätä, niin kaikilla oli helvetin hyvä itseluottamus ja tiedettiin, että kun pelataan hyvin, ja totta kai kun HJK:n vieraana ollaan niin pitää pelata hemmetin hyvin että pystytään raapimaan pisteitä. Niin tehtiin ja se varmasti nostaa itseluottamusta kaikilla ihan älyttömän kovalle tasolle.

Erityisesti 20-vuotiasta pelaajaa sykähdytti juosta tekemänsä voittomaalin jälkeen kohti lähellä ollutta KuPS:n kannattajajoukkoa. Niskanen riisui paitansa ja säntäsi kädet sivuilla juhlimaan tärkeää rysää.

- Tuntui niin älyttömän makealta kyllä. Meillä oli tukemassa hieno määrä faneja ja he kannustivat tosi hyvin läpi ottelun. Vaikka alkukausi on ollut meillä tosi vaisu, niin tämä oli varmasti koko joukkueelle, niin faneille, pelaajille kuin valmentajille ihan älyttömän tärkeä voitto.

Viimeksi KuPS oli voittanut HJK:n sarjassa kaudella 2016, kun savolaisseura nousi 3-2-voittoon kahden lopussa tulleen maalin avulla. Viime kaudella KuPS ei tehnyt Klubin verkkoon ainuttakaan osumaa.

Lisää uutisia