FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 23.4.2018

​FC Lahden hyökkääjäpula avaa tilaisuuden Sadikille: "Siinä on näyttöpaikka"

​FC Lahden hyökkääjäpula avaa tilaisuuden Sadikille: "Siinä on näyttöpaikka"

Irfan Sadik tähyää näyttöpaikkoja. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden hyökkääjien loukkaantumiset ja pelikiellot voivat avata 19-vuotiaalle Irfan Sadikille tien avauskokoonpanoon keskiviikkona RoPSia vastaan.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on isojen kysymysten äärellä, kun hän pohtii vaihtoehtojaan hyökkäykseen. Fareed Sadat ja Stenio ovat toipumassa loukkaantumisista, mutta he ovat tuskin käytettävissä kuluvalla viikolla. Myös Henri Anier on pelikiellon vuoksi sivussa RoPSia vastaan.

Toisen epäonni on toisen onni. Irfan Sadik on odottanut kuumeisesti omaa tilaisuuttaan.

- Ehdottomasti kyllä. Siinä on mahdollisuus ja näyttöpaikka, se pitää vaan käyttää. Valmentaja tekee tietysti lopullisen päätöksen, mutta jos kutsu kentälle tulee, valmiina ollaan, Sadik kertoo.

Sadikin lisäksi hyökkäykseen on tyrkyllä 17-vuotias Tomi Kult, joka on tehnyt paljon maaleja FC Lahden A-pojissa. Myös Santeri Hostikka on vaihtoehto piikkiin, koska hän pelasi siellä Ilvestä vastaan koko toisen puoliajan.

- Tietenkin pitää näyttää treeneissä ja peleissä, että ansaitsee sen paikan kentällä. Kilpailu on kovaa, mutta minä lähden taistelemaan siitä kuten muut hyökkääjät, Sadik naulaa.

Sadik debytoi Veikkausliigassa viime kaudella JJK:ta vastaan. Talvella hän otti isoja askeleita kehityksessä ja ne on palkittu minuuteilla Suomen Cupissa. Pre-seasonin loukkaantuminen hidasti kuukaudeksi, mutta merkkejä on ilmassa, että tämä on Sadikin vuosi.

- Tosi lähellä sitä ainakin. Kovaa on treenattu pitkään ja tuntuu todella hyvältä. Ei muuta kuin eteenpäin vain, toivottavasti kehitys jatkuu samalla lailla.

FC Lahti on startannut kauden hyvin, sillä kasassa on kolmen ottelun jälkeen seitsemän pistettä. Kuhnurit haluaa jatkaa hyvää virettään keskiviikkona Rovaniemellä.

- On tyydyttävä alku. Emme ole hävinneet ja jokaisesta pelistä olemme saaneet pisteitä. Ei paljon paremmin olisi voinut mennä, toivottavasti jatkamme samalla tavalla, Sadik toivoo.


RoPS - FC Lahti Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia