FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.16 // 21.4.2018

Rovaniemellä odotetaan derbyä - ”Erityisesti muistan, kun voitimme 5-0”

Rovaniemellä odotetaan derbyä - ”Erityisesti muistan, kun voitimme 5-0”

Antonio Reguero ei ole päästänyt kauden Veikkausliigassa vielä maaliakaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemellä pelataan sunnuntaina kuuma Lapin derby, kun RoPS isännöi Keskuskentällä PS Kemiä.

RoPS:n ja PS Kemin väliset taistot ovat olleet kuumia ja hienoja yleistötapahtumia. Rovaniemeläisten kapteeni Antonio Reguero pelaa seurassa kolmatta kauttaan ja tietää mitä on odotettavissa.

- On huikeaa, että Lapista on kaksi joukkuetta. Se on positiivinen asia tälle alueelle, Reguero aloittaa.

- Moni derby on jäänyt erityisesti mieleeni, vaikka tuleehan niitä talven pelit mukaan lukien aika monta. Olemme tänä vuonna kohdanneet kahdesti, mutta kyllä sunnuntaista tulee erilainen. Se on Veikkausliigaa, me olemme kotijoukkue ja olemme avanneet kauden hyvin. Toivon, että paikalle tulee paljon yleisöä. Olen varma, että siitä tulee hieno tapahtuma ja ottelu.

Joukkueiden vuoden ensimmäinen virallinen peli Suomen Cupissa päättyi helmikuussa kemiläisten 2-1-voittoon. Viime kaudella molemmat voittivat liigapeleistä yhden ja kerran pelattiin tasan. Parhaiten Reguero muistaa joukkueiden taiston elokuulta 2016.

- Erityisesti muistan Keskuskentällä pelatun derbyn, jonka voitimme 5-0. Se oli melko hyvä peli, hän naurahtaa.

RoPS on avannut kauden kolmella voitolla. IFK Mariehamn kaatui 2-0, VPS 1-0 ja KuPS 1-0. PS Kemi voitti SJK:n 1-0 ja kärsi FC Interille 2-4-tappion.

- Kemiläiset aloittivat kauden hyvin SJK:ta vastaan. Kävimme katsomassa pelin Interiä vastaan, se ei ollut heidän paras pelinsä.

- Olisi mahtavaa ottaa sunnuntaina kolme pistettä ja mielelläni pitäisin taas maalini puhtaana. Maalivahti on tietysti aina iloinen, kun omissa pysyy nolla. Joukkueen menestys on kuitenkin tärkeintä. Me puolustamme koko joukkueella. Jos onnistumme pitämään oman pään puhtaana, niin saamme ainakin pisteen. Niin yksinkertaista se on. Silloin on tietysti myös mahdollisuus voittoon.


RoPS - PS Kemi Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 22.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia