FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.16 // 21.4.2018

Jovanovic varoittaa Ilveksen hyökkäyksestä: "Heidät pitää pysäyttää"

Jovanovic varoittaa Ilveksen hyökkäyksestä: "Heidät pitää pysäyttää"

Igor Jovanovic haluaa tuulettaa montaa maalia tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden puolustuksen yksi tukipilairesta, kroatialais-saksalainen Igor Jovanovic, uskoo että Kuhnurit parantaa puolustuspeliään mitä pidemmälle kausi etenee.

Jovanovic pelasi viime vuonna ehkä parhaimman kautensa Veikkausliigassa. Yhdessä toppariparinsa Pyry Kärkkäisen kanssa he muodostivat yhden liigan parhaimmista keskuspuolustuksista. Nyt mies vierellä on muuttunut, kun uusi Veikkausliigakausi on käynnistynyt.

- Tietysti puolustus on erilainen, kun Pyry lähti viereltä. Pelasimme yhdessä todella hyvin viime vuonna ja mielestäni meillä oli liigan paras puolustus ennen kahdeksaa viimeistä kierrosta, Jovanovic kertoo.

FC Lahti on aloittanut kauden voitolla ja tasapelillä. Vastustajina olivat sarjanousijat TPS ja FC Honka.

- Tuntuu hyvältä ja parannamme koko ajan. Eikä vain puolustuksen, vaan koko joukkueen pelin osalta. Neljä pistettä on ihan hyvä saavutus kahdesta ottelusta, toppari purkaa alkukautta.

Talvikauden osalta FC Lahdella oli yllättävä ongelma. Yleensä niin tiivistä puolustuspelistään tunnettu joukkue päästi talven aikana paljon maaleja, mikä aiheutti huolta kannattajissa. Jovanovic myöntää talven olleen hankala.

- Jos totta puhutaan, Suomen preseason on todella vaikea. Pelaamme halleissa, kymmenen asteen pakkasessa ja kuivilla keinonurmilla. Esimerkiksi Tampereen hallissa ei pitäisi pelata jalkapalloa. Se ei ole helppoa minulle, eikä muillekaan pelaajille henkisesti tai urheilullisesti. Emme ehkä olleet sataprosenttisesti keskittyneitä ja se oli iso syy, miksi puolustus vuoti, Jovanovic pohtii.

Nyt palapelin palaset alkavat loksahtaa kohdalleen. TPS:aa vastaan joukkue päästi kaksi maalia, mutta Honkaa vastaan joukkue pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

- Juuri näin. Henkilökohtaisesti olen sellainen, että kun tärkeät pelit alkavat, tiedän mitä tehdä ja annan aina sata prosenttia.

Silti parannettavaa vielä riittää. Europelit tuovat mastokaupunkiin oman lisänsä keskikesällä.

- Meidän pitää olla vahvempia europelien vuoksi. TPS ja Honka ovat ok joukkueita, mutta ei vahvimpia. Siksi meidän täytyy parantaa jatkossa.

Henkilökohtaisesti Jovanovicilla on ehkä hieman yllättäväkin tavoite puolustajaksi.

- Haluan tehdä muutaman maalin, siinä henkilökohtainen tavoitteeni. Haluan myös olla parempi kuin viime vuonna ja auttaa joukkuetta puskemaan eteenpäin, yhden maalin kauden avausottelussa iskenyt Jovanovic kertoo.

Lauantaina FC Lahden haasteena on viime kauden pronssijoukkue Ilves, joka kiusasi avauskierroksella pitkään HJK:ta ja voitti KuPS:n. Edessä on hyvin mielenkiintoinen taisto kahden puolustukseen tukevan joukkueen kesken.

- Ilveksellä on hyviä pelaajia, erityisesti hyökkäyksessä. Jos pysäytämme heidät, meillä on hyvä mahdollisuus voittoon. Tietysti se tarkoittaa, että meidän pitää onnistua maalinteossa. Meidän pitää olla vaarallisempia hyökkäyksessä ja luoda enemmän paikkoja, Jovanovic tietää.


FC Lahti-Ilves Lahden Kisapuistossa lauantaina 21.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia