FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.16 // 20.4.2018

​FC Lahden maalivahdeilla kova kilpailu: "Vasjutinilla on pieni etu minuun nähden"

​FC Lahden maalivahdeilla kova kilpailu: "Vasjutinilla on pieni etu minuun nähden"

Shishkovski on ollut Lahden parhaita alkukauden otteluissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden maalivahtitandemi on yksi Veikkausliigan parhaimpia, jollei paras. Päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen vaikea tehtävä on, kumpi pelaa ja kumpi jää penkille.

Makedonialaisen maalivahdin Damjan Shishkovskin itseluottamus on tällä hetkellä korkealla. Talvella Lahteen saapuneen maalivahdin ura uudessa seurassa alkoi haparoiden, mutta Veikkausliigan startattua mies on näyttänyt parastaan. Kauden avausottelussa TPS:aa vastaan hän torjui kolme läpiajoa ja Honkaa vastaan rangaistuspotkun. Samalla taskuun on tullut kahdesta ottelusta viisi IS-tähteä.

- Hyvä alku kaudelle. Olen iloinen täällä ja tykkään harjoituksista ja liigasta. Olen jopa yllättynyt siitä, miten hyvätasoinen se on, Shishkovski kertoo.

- Kaksi ensimmäistä peliä tuntuivat hyvältä. Jos meille ei tehdä maalia, olen tietysti maalivahtina siitä tyytyväinen, hän jatkaa.

Silti Shishkovskin taivaalla näkyy tummia pilviä, sillä paikka avauskokoonpanossa on uhattuna venäläisen Aleksandr Vasjutinin tulon myötä. Vasjutin valittiin viime kaudella Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi ja hän oli suuressa roolissa viemässä FC Lahtea eurokentille. Venäläisen lainasopimus Lahden kanssa kestää kesäkuun loppuun.

- Olen harjoitellut pari päivää Alexin kanssa. Näen, että hän on todella hyvä maalivahti. Alex on pelannut täällä minua kaksi vuotta aikaisemmin, joten siinä mielessä hänellä on pientä etua minuun nähden. Lopulta valmentaja päättää, kuka pelaa, Shishkovski tietää.

Harjoituksissa kilpailu ei kuitenkaan näy maalivahdin mielestä erityisemmin.

- Ei oikeastaan. Suhtaudun aina jokaisiin harjoituksiin samalla lailla.

Lauantaina FC Lahden haasteena on Ilves Kisapuistossa. Shishkovski lähtee otteluun revanssihenki mielessään. Joukkueet pelasivat Suomen Cupin lohkovaiheessa 2-2 tasapelin.

- Johdimme siellä 2-0 ja meidän olisi pitänyt voittaa se peli. Katsotaan, jos teemme asiat oikein ja parannamme entisestään, tulemme voittamaan heidät, makedonialainen uskoo.

Yksi ottelun mielenkiintoisimmista yksityiskohdista onkin, kumpi lopulta seisoo lauantaina tolppien välissä.

FC Lahti-Ilves Lahden Kisapuistossa lauantaina 21.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia