AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2018

​Toivomäki KuPS:n uudesta tähdestä: "Hän saa muut pelaamaan paremmin"

​Toivomäki KuPS:n uudesta tähdestä: "Hän saa muut pelaamaan paremmin"

KuPS:n topparin Henri Toivomäen mukaan joukkueen uusi egyptiläisvahvistus Abdallah El Said on tehnyt hyvän ensivaikutuksen harjoituksissa.

Abdallah El Said saapui Kuopioon suuren huomion saattelemana, onhan pelaaja Egyptin A-maajoukkueen avauskokoonpanon pelaajia ja mukana suurella todennäköisyydellä ensi kesän MM-kisoissa Venäjällä.

El Said on ehtinyt olla KuPS:n harjoitusvahvuudessa jo pari kertaa. Kuopiolaisten puolustajan Henri Toivomäen mukaan egyptiläisestä näkee heti, että kyseessä on tekijämies.

- Hän on ehdottomasti pelimies. Sen näkee jo ihan liikkeestä ja tatsista, että hän on pelannut aikaisemmin isoja pelejä. Työmoraali on ollut myös huikea, mitään ison pelaajan elkeitä ei ole ollut havaittavissa, Toivomäki kertoo.

- Ihan parien treenien jälkeen voin sanoa, että Said saa muiden pelaajien tasoa nostettua omalla tekemisellään. Aina voi mennä aikaa, miten pelilliset asiat sitten loksahtavat paikalleen, mutta kyseessä on fiksu pelaaja, mikä helpottaa sopeutumista Suomeen ja uuteen kulttuuriin, Toivomäki jatkaa.

Toivomäki itse on myös vieras persoona uudessa kaupungissa. Lahdessa jalkapallo-oppinsa saanut monipuolinen puolustaja on pelannut uransa aikana myös Atalantassa, Ajaxissa ja Sarpsborgissa. Maailmaa nähnyt Toivomäki kertoo sopeutuneensa hyvin Kuopioon.

- Siinä mielessä oli erikoista, että vaikka ulkomailla oli muuttanut moniin paikkoihin joissa ei ollut koskaan käynyt tai ei ollut mitään tietoa, niin nyt sen saman teki Suomessa. En ollut aikaisemmin käynyt Kuopiossa kuin ainoastaan Savon Sanomat Areenalla, Toivomäki tunnustaa.

27-vuotias Toivomäki on aiemmin uransa aikana edustanut Veikkausliigassa ainoastaan FC Lahtea.

- Minulla on erikoinen fiilis positiivisella tavalla. Ei Lahdessa ollut mitään vikaa vaihtoehtona tai muuta. Koin, että tarvitsen joitain uutta ja tuoretta, jonka kautta pääsen haastamaan itseäni, Toivomäki valottaa.

Hän ei ole joutunut katumaan päätöstään.

- Tosi hyvä porukka kaikin puolin taustoja ja olosuhteita myöten. Se on ollut hienoa kokea, että täällä on todella ammattimaista toimintaa.

Ilves - KuPS sunnuntaina 15.4. kello 15.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia