AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2018

HJK haki vieraspisteet (IFK Mariehamn-HJK 0-1)

HJK haki vieraspisteet (IFK Mariehamn-HJK 0-1)

HJK nappasi kauden toisen voittonsa, kun IFK Mariehamn kaatui Wiklöf Holding Arenalla Riku Riskin maalilla 1-0 (0-0)-lukemin.

Ottelun alku oli tarkkaa pelaamista molemmilta. Kummankin puolustuaessa tiiviisti ei tekopaikkoja juurikaan auennut. Kotijoukkue sai ensimmäisen laukauksensa yhdeksännellä minuutilla, mutta Markus Uusitalolla HJK:n maalissa oli helppo työ torjua kaukaa lähtenyt laukaus.

Ensimmäinen kunnon tekopaikka syntyi vasta, kun peliä oli takana 39. minuuttia. Viime kauden maalikuningas Aleksei Kangaskolkka karkasi hyvään vetopaikkaan, mutta Uusitalo sai torjuttua pallon maalinsa ylitse. Torjuntaa seuranneesta kulmapotkusta IFK Mariehamn sai hirmuisen pyörityksen HJK:n alueelle, mutta Klubin puolustus onnistui lopulta putsaamaan pallon pois.

Muuten ensimmäisellä puoliskolla ei juurikaan vaarallisia paikkoja nähty kumpaakaan suuntaan. Molemmat joukkueet saivat hyökkäyksiensä kautta lukuisia kulmapotkuja, mutta niistäkään ei maalipaikkoja siunaantunut. Tauolle siirryttiin lopulta maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Heikkokuntoinen kenttä pakotti molemmat pelaamaan suoraviivaisesti ja pitkillä palloilla, mutta todellisiin paikkoihin murtautuminen oli todella tiukassa.

Tunnin kohdalla ottelun avausosuma oli jo lähellä, kun Amr Gamal oli päästä laukomaan tyhjään maaliin kotijoukkueen maalivahdin pudotettua pallon. IFK Mariehamnin puolustus ehti kuitenkin juuri ennen egyptiläistä palloon.

Heti tilanteen jälkeen HJK suoritti tuplavaihdon. Valenčič ja Gamal otettiin vaihtoon ja kentälle tulivat Riku Riski, sekä kauden ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa pelannut Eetu Vertainen. Vaihdoista HJK sai uuden piristysruiskeen, joka näkyi nopeasti tulostaululla asti. Käynnissä oli 69. peliminuutti, kun kotijoukkueen kehno purkuyritys tuli Riskin ulottuville, joka painoi pallon kovalla vedolla suoraan ilmasta ohi IFK Mariehamnin maalivahdin Marc Nordqvistin.

Seuraavassa hyökkäyksessä Klauss kokeili laukoa boksin reunalta, mutta tällä kertaa Nordqvist venyi kovan alakulmaan kohtautuneen vedon tielle. 83. minuutilla Klubi oli todella lähellä tuplata johtonsa. Roni Peiposen rajaheitosta pallo kimposi rangaistusalueen reunalla olleelle Sebastian Dahlströmille, jonka laukaus kilpistyi kuitenkin tolppaan.

Loppua kohden IFK Mariehamn painoi peliä HJK:n päätyä kohden. Kotijoukkue sai hankittua useamman kulmapotkun, mutta HJK:n puolustus kesti isäntien yritykset.


IFK Mariehamn - VPS sunnuntaina 22.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. SJK - HJK keskiviikkona 18.4. kello 18.30 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia