AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2018

​Aleksi Paananen tähtivahdin paluusta: "Hän ei esittelyjä kaipaa"

​Aleksi Paananen tähtivahdin paluusta: "Hän ei esittelyjä kaipaa"

"Diego" kuuluu FC Lahden keskikentän maestroihin. (Kuva: Juha Tamminen.)

FC Lahden keskikenttämies Aleksi Paananen iloitsee venäläisen maalivahdin Aleksandr Vasjutinin paluusta mastokaupunkiin.

Vasjutin valittiin viime kaudella Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. Hän oli ennen loukkaantumistaan yksi suurimmista syistä, miksi FC Lahti taisteli läpi viime kauden mitaleista. Vasjutin saapuu Lahteen kesäkuun loppuun kestävällä lainasopimuksella pietarilaisesta Zenitistä.

- Se on tietenkin meille hyvä asia, että tuttu mies tulee takaisin. Hän ei enää esittelyjä kaipaa. Kaikki tietää mitä häneltä saamme, Paananen kertoo.

- Vasjutin on selkeä johtajatyyppi. Torjuntojen lisäksi hän ohjaa hyvin peliä ja on siinä mielessä ollut meidän tärkeimpiä pelaajia kahdella edellisellä kaudella.

Vastjutin tulee taistelemaan pelipaikasta yhdessä makedonialaisen Damjan Shiskovskin kanssa, joka pelasi vakuuttavan kauden avausottelun TPS:aa vastaan.

- Mielenkiintoista nähdä, miten valmennus päättää, kuka tulee pelaamaan, "Diego" pohtii.

Jos FC Lahdessa on kilpailua maalivahdin paikalla, sitä on myös keskikentällä. "Mustilla Kuhnureilla" on sikäli erikoinen tilanne verrattuna edellisiin kausiin, että valmennusjohdolla on valittavanaan erilaisia pelaajia erilaisiin rooleihin. Paanasen lisäksi peliajasta keskikentällä taistelevat Xhevdet Gela, Teemu Jäntti, Pavel Osipov, Artjom Dmitrijev ja Oskari Kekkonen.

- Kun on paljon erilaisia pelaajia, se antaa valmennuksellekin enemmän vaihtoehtoja muokata rooleja vastustajan mukaan. Se tuo lisää vaihtoehtoja ja tämä on ero aikaisempiin vuosiin verrattuna, Paananen tietää.

- Tietysti meillä on myös kovempi tappelu pelipaikoista. Se laittaa jokaisen pelaaja sillä sektorilla pistämään parastaan harjoituksissa, mikä on todella hyvä asia, hän jatkaa.

FC Honka - FC Lahti sunnuntaina 15.4. kello 15.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksinä Ruudusta ja Nelosen Futiskierros-lähetyksestä.

Lisää uutisia