AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2018

Kahden lajin Veikkausliiga-taituri painottaa monipuolisuutta

Kahden lajin Veikkausliiga-taituri painottaa monipuolisuutta

Viime kaudella Sebastian Dahlström pelasi Veikkausliigassa 1742 minuuttia. (Kuva: Juha Tamminen)

Mika Lehkosuon luottopelaaja Sebastian Dahlström tekee HJK:ssa oikeita asioita kentän molemmissa päissä ja kantaa suurta vastuuta.

Hyvistä otteista ja Dahlströmin, 21, arvosta kertoo myös se, että nuorukainen kantoi kapteenin nauhaa sunnuntaina käydyssä Veikkausliigan kamppailussa Ilvestä vastaan.

– Näen itseni johtavana pelaajana kentällä. Se on ollut aina luonnollista olla paljon äänessä ja olen aiemmissa joukkueissakin ollut kapteenina. Omalla pelaamisella saan muut olemaan parempia ympärilläni, oli se sitten pallollisena tai pallottomana, Dahlström toteaa HJK:n verkkosivujen haastattelussa.

Dahlströmistä puhuttaessa usein nousee esille miehen menneisyys kahden lajin taitajana. Lahjakas jalkapalloilija pelasi nuorempana myös salibandyä menestyksekkäästi.

Aikuisuuden kynnyksellä hän teki kovan valinnan, ja piti vuoden tauon jalkapallosta keskittyen täysin salibandyyn. Mestaruuteen päättynyt kausi jäi kuitenkin viimeiseksi lajin parissa, kun paluu jalkapallon pariin A-juniorina tuntui oikealta ratkaisulta.

– Kyllähän sitä kuuli eri tahoilta, että mitä sä duunaat ja mikä tää homma on, kun lopetin jalkapallon ja keskityin säbään. Mutta loppupeleissä kyllä ihmiset kunnioittivat sitä päätöstä ja sain tehdä rauhassa omia valintoja. Siitä olen kyllä kiitollinen, ettei mitään painostusta ollut, tyyliin "et saa tulla takaisin enää", Dahlström sanoo.

– Kyllä monipuolinen urheilutausta on jeesannut tosi paljon, esimerkiksi ymmärtämään pelitilanteita. Pääperiaatteet ovat kuitenkin pallopeleissä hyvin samankaltaisia. Eri lajeista on saanut erilaisia ärsykkeitä, jotka ovat auttaneet urheilijana eteenpäin. Eikä ainoastaan joukkueiden kanssa käydyt harjoitukset, vaan myös kavereiden kanssa kokeillut lajit ja pelit, Dahsltröm tuumii.

Dahlströmin koko haastattelu on luettavissa täältä.

IFK Mariehamn - HJK lauantaina 14.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia